Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een klein beetje serieus blijven

Nu alles zo duur wordt peizen ze er aan dat in de Belgische ondergrond ook nog zwart goud zit, zoals ze dat vroeger noemden.

Ze komen daarmee een paar jaar later dan Slow en mske die nu aan hun vierde winter kolekestook beginnen.

Niet dat dat allemaal van een leien dakje loopt! Waar ze begonnen waren met de betalingen van de stookolie te spreiden omdat die zo duur werd, kregen wij hier het omgekeerde voor. Slow en mske zetten die kolen in het kot, want in de kelder is te diep om ze er in te zetten als ze die er daarna terug moeten uithalen. Dat is toch duidelijk? In dat kot staan ook de fietsen. Dus daar blijft plaats voor tien zakken kolen. En die tien zakken kolen werden gebracht … tot vorige winter ergens halfweg. Toen kreeg mske ineens bericht dat ze de kolen met twintig zakken moest kopen of ze moesten 25€ méér betalen.

“Zwaanst na ni eh” zouden ze in Antwerpen zeggen maar mske zei gewoon dat dat niet ging, omdat ze dat kot nodig hebben, waarop die man aan de telefoon zei dat zij niet moest zeveren, dat hij dat kot al gezien had en dat daar gemakkelijk 20 zakken in konden.

Natuurlijk kunnen die er in, zonder die fietsen of als mske haar bloempotterijtafel er uit gooit, maar dat kan toch ook de bedoeling niet zijn, denk ik zo. Het was met 10 zakken al omslachtig genoeg. Fietsen er uit, zakken er in, fietsen er in.

Dus heeft Slow gedurende het laatste stukske van vorige winter zak per zak bij een ander gehaald, die eigenlijk geen kolenboer is en die dus enkel leveren vanaf 500€. Dat kan zéker in dat kot niet. Dus overwogen ze om die, ik weet niet hoeveel zakken dat zouden zijn, toch maar in de kelder te leggen. Maar het bleef bij overwegen en de lente ging voorbij en de zomer ging voorbij en de herfst ging voorbij en ze hadden nog niks beslist.

Dus is Slow zak per zak met zijn fiets gaan halen. En vorige zaterdag heeft Zoneke tien zakken ineens gehaald bij de Gamma en die de maandag geleverd.

Ondertussen weten Slow en mske ook dat ze bij de Gamma een camionette gratis mogen gebruiken, mits een waarborg, als ze grote zaken aankopen. En dat is wat ze in de toekomst gaan doen.

Die sloekers die nooit genoeg hebben, verkopen hier gewoon geen zak meer! In ons kot zijn wij de baas!

Previous

’t Zal toch niet waar zijn zekers?

Next

Als het niet om te janken was zou je er om lachen

4 Comments

  1. ja zeg, dan zeggen ze dat de klant koning is! Gelukkig hebben wij een mazoutleverancier die menselijk is. Hij gooit onze tank vol en we betalen in twee keer. Hij stelde dat zelf voor: dan moet ik maar één keer rijden en jullie genieten van een goedkopere prijs bij grote aankoop!! Dat is service hé!! Gelukkig hebben jullie nu een oplossing gevonden door bij de Gamma te gaan kopen.

  2. Gelijk heb je!

  3. Dat zou mooi worden hè..als een ander ons ging vertellen wat wíj in onze schuur/tuin/kelder moesten zetten..! tssss! Ze verpesten het voor zichzelf..met een goede klantenservice houden ze in deze crisis hun hoofd misschien nog boven water..misschien zullen ze het nog eens gaan beseffen?

  4. Gelukkig dat je ze gewoon bij de Gamma kunnen gaan kopen. Nogal straf van die mens om ineens te gaan ‘verplichten’ van 20 zakken te kopen..

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén