Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Red Star Line

Bij onze tocht door Rotterdam had onze bloggende gids het meerdere keren over de havenbaronnen, van wie je hier en daar wel een standbeeld zag. Slow bedacht dat wij die hier niet zo benoemen en ging op zoek.

En verder gaat onze interesse voor die havenbaronnen niet, want inderdaad, hier worden ze zo niet genoemd, maar Slow vond wel wat anders. Waar ze in Rotterdam het HAL-gebouw hebben, wat het het oude vertrekpunt is voor de schepen van de Holland-AmerikaLijn hadden we hier de Red Star Line.

En dat vond hij dan wel interessant omdat die oude gebouwen van die lijn nu precies in 2013 geopend zouden worden als museum en dat zou hem wel zinnen om eens te bezoeken.

En aangezien mske daar ook voor te vinden is, gaat hij dat nu eens fijn in het oog houden zodat ze daar in de nabije toekomst eens naar toe kunnen.

Previous

Eet meer fruit

Next

Zwart op zwart

2 Comments

  1. Ah ja..zelfs de site is al interessant..je kunt de werken aan het museum er helemaal volgen, zoals de bouw van dat torengebouw ook.
    Antwerpen wordt weer steeds interessanter voor een bezoek..dat MAS staat ook nog steeds op mijn to-do-lijstje.

  2. Bij een fietswandeling door Antwerpen heb ik de werken in de beginfase gezien voor dat museum. De gids was zo enthousiast over dit project en kon ook veel vertellen over de tijd dat de mensen van hieruit de grote plas overstaken. Als dit museum af is zal ik zeker eens gaan kijken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén