Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Njam!

We weten wel allemaal dat mske graag met de trein rijdt. Het zal dan ook niemand verwonderen dat mske graag op de trein van Utrecht naar Maastricht zit.

Waarom? Omdat dat traject twee uur duurt en dat zonder overstappen natuurlijk. Puur genieten.

Een hele poos geleden, toen mske op die trein zat zong ineens een stem: “koffie, thee, warme chocolade …” na ja, de juiste volgorde weet ik ook niet. De stem zong en mske moest lachen, maar ze kocht helemaal niets.

Volgens Slow wist één van de andere passagiers te vertellen dat dat Snelle Jelle was, maar dat heeft mske dan niet gehoord.

De laatste keer op die trein, mske had ’s morgens geen koffie gehad, opende Snelle Jelle de deur en zong zijn lied en mske besloot hem te stoppen en een koffie te nemen.

Dat was Starbucks koffie en neen, mske had dat nog niet gedronken want mske doet niet mee aan hypes.

Maar was dat nu eens lekkere koffie en dan was het nog oploskoffie geweest. Het eerstvolgende station, de eerstvolgende Starbucks en mske gaat daar een koffie drinken. Gegarandeerd.

Snelle Jelle, of hoe je ook mag heten, tot de volgende keer op de trein van Utrecht naar Maastricht … of omgekeerd! Dat denk ik in mske haar plaats hé. Ik ga die trein niet nemen.

Previous

De boekenleeftijd

Next

Hij was toen al oud

4 Comments

 1. Toe maar..meteen levensgrote reclame erbij ook nog! dat moet wel héél lekkere oploskoffie geweest zijn!
  Ik neem meestal geen koffie in de trein omdat die zo achterlijk duur is..liever een meeneembeker op het station gehaald vlak voor vertrek!

 2. bea

  Nog nooit een koffie gedronken bij Starbucks, mss moet ik het toch maar eens doen. Kan me niet voorstellen dat oploskoffie lekker smaakt, ben benieuwd.

 3. Gettie

  Starbuck heeft veel smaken hé en niet enkel oploskoffie. Ik heb het leren kennen in de luchthaven, lekker maar inderdaad vreselijk duur, dus het zal een luchthavenkoffiegoestingske blijven voor mij. Gelukkig vlieg ik niet zo vaak ( met het vliegtuig dan hé).

 4. in de trein inderdaad de oplosvariant, in hun winkels verse koffie. gewone zwarte koffie waar je naar believen zelf melk in kunt doen is niet bijzonder duur, maar wél heel lekker. vaak kun je nog kiezen uit 2 verschillende variaties.

  ik vind starbucks geen hype, m.n. in het buiteland zijn er zoveel filialen, net als van zoveel andere koffiewinkels

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén