Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gal gaga of java

mske had nog thermotassen van vroeger. Jammer genoeg zat er een gaatje in het deksel. Het nadeel was dat mske die niet in haar tas kon stoppen om koffie te drinken op de trein.

Want ja, dat wil ze wel, dat koffie drinken op de trein. Zoals ze soms zo vroeg weg moet en dan snel twee tassen koffie klaarzet en die ineens uitdrinkt, dat is niet wat zij onder gezellig koffiedrinken verstaat.

Ze had bij haar eerste bezoek aan Starbucks Gent de bekers wel zien staan maar vond die toch wel duur om zo eens koffie te drinken op een trein.

Ze kocht zich dus een thermotas met schroefdeksel in een kampeerwinkel. Het ding lekte. Ze kocht zich een duurdere beker in dezelfde kampeerwinkel. De verkoper garandeerde haar dat hij ook koffie warm hield en toen ze thuis kwam stond er op de bijsluiter dat je er helemaal geen warme drank mocht in gieten.

Ondertussen gebruikte ze dus maar de lekkende en kwam tot de conclusie dat er bij Starbucks wel van de prijs van een koffie afging als je een beker liet vullen, in plaats van die in een mok of kartonnen beker van hen te nemen.

En toen kwam MQe met een mok, die had ze van bij Simon Lévelt. mske googelde wat. Die was nog duurder dan die van Starbucks. En mske zuchtte nog maar eens want dat wou ze er niet aan geven.

En toen kwamen ze in Gent en stevende Slow de Starbucks binnen en zei: “kwaliteit betaal je” en monsterde de Starbucks bekers. De allermooiste was er ene waar er maar één meer van was. En mske liet die met volle plezier afspoelen en bestelde haar koffie.

Vorige maandag gingen ze naar Antwerpen, daar stonden er nog meerdere zoals de hare op het schap, mske liet haar beker vullen, stapte op de trein en anderhalf uur later, hier in Landen sipte ze de laatste, nog steeds gloeiendhete koffie uit de beker.

mske zocht een foto op internet want ze is/was wat te lui om een foto te nemen van de hare. En ze vond het volgende:


 

        Know a gal who’s gaga for her java? Help her caffeinate without contributing to landfills by getting her this elegant and reusable stainless steel tumbler. She’ll ditch those paper cups for this double-walled, streamlined container and never look back.

En dat is inderdaad zo. En die van mske is nóg mooier, die is namelijk rood.

Previous

De herdenking in een hedendaags jasje

Next

Als de handdoek beweegt

2 Comments

  1. Mja.. is wel makkelijk zo’n beker.. maar ik gebruik dat eigenlijk nooit. Voor op vakantie in de auto gebruiken we een fles. Heb volgens mij nog ergens een krijgertje staan hier.. maar die staat werkloos. Weet dus ook niet of het een goeie is.. of dat ie misschien ook lekt!
    Wel slechte info van die vent in die kampeerwinkel.. zulke dingen hoort ie wel te weten hoor.

  2. Gettie

    Ge hebt die verkoper toch warme koffie gebracht met zijn thermostas mag ik hopen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén