Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Norton

Op vrijdag komt er een verwittiging van Norton. mske moet updaten. mske zucht. Zo net voor het weekend komen ze daarmee af. Nu niet dat op zich een probleem is, maar dat weekend komt weer net voor de aanvang van de evenementen en dan een update op vrijdag begot.

mske gaat naar haar Belgacom e-services en donwloadt. Norton valideert, inspecteert, installeert, initialiseert. Maar dan moet mske haar pc afzetten en herstarten.

mske laat Slow hetzelfde doen, ze hebben namelijk recht op twee keer Norton. Slow gaat naar de Belgacom e-services en downloadt. Norton valideert, inspecteert, installeert, initialiseert … niet. Hij geeft een foutmelding. Als oplossing krijgt Slow de melding dat hij het binnen 24-uur nog eens moet proberen.

Op vrijdagavond komt mske tot het besef dat ze haar Skynetmail nog niet terug had geopend. Die werkt niet. Ze zucht. Die mail werkt niet op een vrijdagavond, net voor een zaterdag, wat op zich niet abnormaal is dat een vrijdag voor een zaterdag komt, en net voor het begin van de evenementen. Dat belooft.

Ze opent hare nieuwe Norton, zoekt waar ze die instellingen voor de mail verstopt hebben maar ze kan enkel die mail beveiligen of niet beveiligen. Net op het ogenblik dat ze op dat knoppeke drukt om die beveiliging een kwartierke af te zetten ziet ze de mail binnenkomen. Was dat nu nog voor die duw op dat knoppeke of was dat nu net na die duw op dat knoppeke?

Na een paar keer op en af was mske gerust. De mail doet het. Bizar toch? Zoiets geneest toch niet van zichzelf? Of zit daar een kabouterke achter dat scherm zich krom te lachen omdat hij mske toch weer eens fijn getreiterd heeft.

Zaterdag, 24 uur later. Slow probeert. Het lukt niet. Hij belt Belgacom. Het lukt hen samen ook niet. Belgacom gaat overleggen met een expert en daarna zou hij terugbellen.

En dan begint wat mske aan mske beloofd had dat ze niet meer zou doen, namelijk wachten bij de telefoon.

Twee uur later belt Slow terug. Ondertussen is de namiddag er al door en zien ze het beloofde schoonheidsslaapje aan hun neus voorbijgaan.

Bij Belgacom vinden ze de oplossing niet. Dus moet Norton zelf er maar aan te pas komen.

Nu heeft Slow een telefoonnummer. Dat kan hij dan contacteren als hij terug thuis is.

Previous

Als de handdoek beweegt

Next

Het bubbelt in het bad

1 Comment

  1. ’t Is altijd gedoe met dat soort dingen hè.. en dan hebben jullie er nog een beetje verstand van!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén