Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De nieuwe ochtend

Pittig koud daarbuiten als mske de poort achter Slow gaat sluiten.

Ze neemt zich een tweede tas koffie die ze bij de pc neerzet en ze opent het internet, de mail.

Ai, een fout! Het is al een pooske dat skynetmail problemen vertoont maar skynet wijt dat aan Norton, Norton wijt dat aan Skynet. Norton heeft gelijk. Dat weten we sedert de verhuis van pc. De skynetmail ging in de fout toen Norton er nog niet in stond. Skynet kan zich aan een boze brief verwachten, ook sinds we een mail stuurden naar Dennis van de Skynetblogs waarop hij een antwoord gaf alsof hij tegen zijn demente oma bezig was.  Eén van deze dagen, als mske eens in een strijdlustige bui is …

Dan zal ze maar eerst even het verslag van de redding van de Chileense mijnwerkers lezen. Dat heeft ze gisteren zowat gevolgd maar ze bleef er niet voor op.  Ze leest de commentaren en heeft haar bedenkingen.  Die president? Ach, was hij niet gekomen ware het ook niet goed geweest. Zo erg was het nu ook niet. Het werd nu ook niet echt uitgebuit. Mochten ze niets uitgeven zou de vraag weer rijzen of er soms wat te verbergen was.  Neen, het was goed zo. De mensen zijn gered.

Bij die prestatie denkt mske dan aan vroegere ongelukken waarbij een grootscheepse reddingsactie nodig was geweest in andere tijden, andere landen.  Die reddingsacties die er niet gekomen zijn omdat ze te laat waren. mske heeft altijd het gevoel gehad dat er reddingsacties waren die nooit opgezet werden omdat het alternatief goedkoper was. 

De rest van het nieuws is weer hetzelfde van alle dag en dus geen nieuws meer. Een proces ergens in Limburg waar we ’t verder niet over hebben en dat we niet noemen omdat google ons niet moet vinden via dat gegeven. Weer enkele doden omdat hun auto slipte. Een vader die zijn kinderen verwaarloost en nu ineens ipv. acht jaar maar drie jaar moet zitten. Moeten wij daar een oordeel over vellen?  

Ze opent hotmail dan maar, daar is niks te melden.

De feedreader? Het blog dat meldt dat ze het weer gaan opvissen uit de vergeetput en het blog dat zegt dat gisteravond naar TV moest kijken, maar gisteravond is voorbij.

Efkes naar de skynetblogs.  Als naar halvelings goede gewoonte … die liggen uit.

De bankrekening eens controleren? Er staan nog enkele factuurtjes open en je weet maar nooit.  Ook de bank geeft er de brui aan.

Werken? Zo vroeg op de morgen? Ach ja, waarom niet? Ze gaat terug naar gmail. Terug? Jawel, want die start op samen met internet. En sedert die problemen met skynetmail aanvingen heeft ze gmail voor de klanten.  Gmail vertikt het. Ai! En die heeft ze nodig om haar dossier te laden.

Ze zal dan maar eerst met een ander beginnen … of zou ze terug haar bed intrekken met een notaatje op de pc en op de deur: “mske kan niet worden weergegeven”?

Ze heeft nog even tijd om het te overdenken, haar tas koffie is nog niet leeg.

Previous

Spoor op tijd

Next

Zot geld

12 Comments

 1. Ja..soms zit alles tegen lijkt het wel hè..maar die mijnwerkers zijn dan toch allemaal gered..is eigenlijk wel het belangrijkste!

 2. Ondertussen zal alles wel” werken” denk ik.Ik geraakte ook eerst nergens op.Ik kon alleen op igoogle lezen dat de mijnwerkers allemaal gered zijn en dat daarna de vijf reddeinswerkers die in de mijn afgedaald waren bovengehaald zijn.Was dat om die mannen “proper” op de begane grond te te krijgen tov de hele wereldpers? Allemaal zo netjes geschoren en gekamd en met een proper overalleke aan.Ik denk dat ze er eerder als bosmannen uitzagen.Maar kom laten we daar niet over zeveren.
  Ze loven de Heer voor de wonderbaarlijke redding ,maar ze moeten de ingenieurs loven want zonder hen zaten ze daar nog tot ze krepeerden.

 3. ms

  Neen, hier werkt nog bijna niets, behalve Wizzewasjes, de feedreader en hotmail. Al de rest doet moeilijk. De gazetten gaan wel open maar de artikels niet.

  Ze hebben wel -zo goed als- allemaal die mensen daar bedankt hoor. Er waren er zelfs die niet stopten met bedanken.

 4. Skynet wérkt weer … ! Allez, ’t is te zeggen: Voor zolang het weeral duurt hé, want om de vijf botten gebeurt er weer niets en zien we op een groot wit blad van hun. Tja …
  Weet je ms-ke, dat van die vader hé, daar is mijn verstand toch een beetje te klein voor om zulke belachelijke redenatie van het gerecht te volgen. Dat zou toch niet mogen gebeuren hé zo’n belachelijke uitspraak voor zulke feiten ! Bah bah bah en nog eens bah …

  Bweik … !

 5. ms

  Het is niet bewezen dat hij sloeg, zeggen ze. Dat is al m.i. zo veel als er van uit gaan dat die meiskes liegen. Hebt dan al de moed om het uit te brengen sé. De volgenden zullen wel ne keer meer nadenken eer ze hun mond opendoen.

 6. liliwens

  Wat ik niet snap, dat is dat er niemand ook de school waar de kinderen gingen dan nooit iets hebben gezien en of gezegd. Je word hier harder gestraft als je een brood steelt van honger dan dat je, je kinderen laat creperen

 7. ms

  Ik geloof niet dat iemand dat snapt. Enerzijds drammen ze door over de rechten van het kind en dan gaat het over vergezochte zaken, maar anderzijds worden kinderen die het fundamentele moeten missen in de steek gelaten.

 8. @ ms …
  Reactie op reactie

  Mijn gedacht ! Zo heb ik het ongeveer ook tegen Manlief verwoord. Hij antwoordde daarop maar één ding: SCHANDALIG.
  Erg is het wel voor de meisjes, idd, hopelijk worden ze gerust gelaten want op scholen … hum, Kids kunnen vaak ongewild hard zijn voor elkaar en flappen er dingen uit zonder nadenken , Ach… en sommige volwassen,
  zijn geen haar beter …

  Dàaaaaaaaaaaaaag … !

  PS:
  Ik weet nu bijna met grote zekerheid hé, waar die ‘van gisteren’ écht zitten ! En weet je wat nog … ? ze kunnen al mailen ook … ia …

 9. * DING DONG *

 10. gettie

  arme jij, en dat heb je allemaal moeten doorstaan met één taske koffie: gmail, hotmail, skynet,internetbankieren, slecht en goed nieuws op de internetkrant… Nu maar goed dat het maar 1 zjatteke is geweest, je haren zullen wel vanzelf ten berge gerezen zijn zekers.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén