Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ik en mijn geweten

Sommige mensen hebben een geweten gelijk een elastiek, dat rekt mee. Ze kunnen dat ding manipuleren.

Dat van mij niet, dat is een strakke. Dat ziet alles wit/zwart. En door de loop van de jaren heb ik mezelf wel geleerd om dat zo soms eens de mond te snoeren, zeker als mijn verstand me zegt dat ik gelijk had.

Maar soms zegt mijn verstand ook: “wat hebde nu weer uitgestoken?” en ja dan is het vandatte! Dan gaat dat geweten aan het knagen, maar knagen dat dat kan. Zeuren en zagen zonder einde, dat is het wat het dan doet.

Gisteren had ik prijs. Goed prijs. Het heeft gedorie de ganse dag op mijne lever gelegen. Neen, niet mijn geweten maar de stommiteit, de absoluut onvergeeflijke stommiteit.

Dat ging zo. Gisteren morgen bel ik Belgacom, er was een probleemke. We konden dat probleemke niet aan de telefoon oplossen omdat er een pozeke wachttijd moest ingecalculeerd worden. En dat vriendelijk manspersoon, meestal noteer ik de naam direct, maar ik had hem niet verstaan, beloofde me dat hij ging terugbellen.

Omwille van al onze ervaringen met die die gaan terugbellen, wat ze dus nooit doen, zei ik dat hij wel degelijk op een bepaald uur moest bellen omdat we niet de ganse dag in de buurt van de telefoon waren, wat wel degelijk de waarheid was ook.

Hij zou om 12u bellen. Luc ging eten maken, hij zou dan de telefoon wel horen.

Heeft hij de telefoon gehoord? Ah bah neen! En weet je waarom niet? Omdat ik vergeten was dat ik bellers zonder nummer ook zonder geluid had gezet.

Ik was dus een beetje boos op mezelf toen ik de oproep zag en ging efkes buiten wat stoom afblazen de bloemekes gieten, dat was ik eergisteren dus ook al vergeten, en toen ik terug binnen kwam had die al terug opnieuw gebeld.

Net of die bloemekes nu geen vijf minuten langer hadden kunnen wachten. Ik zette dat geluid van die telefoon terug aan en natuurlijk heeft hij daarna niet meer teruggebeld. Krijg dan eens te maken met iemand die klantvriendelijk is …

En daarom heeft dat geweten hier een ganse namiddag naast mij aan ’t buro gezeten en gezeurd dat dat heeft en gezaagd, om het niet over dat knagen te hebben.

Previous

Maroef en Maroefke

Next

Zelf breien of stoppen? Ikke?

5 Comments

 1. En door dat geweten, moet je dan vandaag zelf terugbellen allicht.

 2. ms

  Neen, dat niet.

  Maar ik vind dat, als je iets afspreekt, je je daar moet aan houden. Ik ook dus.

  Ik zal me verexcuseren als die tevredenheidssurvey komt.

 3. bea

  Het zal er altijd omdoen dat ze bellen als je efkes buiten bent. Het geluid op stil, een vergetelheid, brute pech. Soms denk ik dat de beste deze zijn die geen geweten hebben, die zeggen foert een gaan verder met de orde van de dag.

 4. ja, een geweten hebben is lastig, ‘k weet het

 5. Een geweten ? Pfff vrouwtje zegt dat ik dat héél dringend moet krijgen maar daar heb ik écht nog geen zin in want dan zou ik niet zo veel kuren meer kunnen uitspoken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén