Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bij hoogdringendheid

Gisteren gingen we ons treinstation nog eens een bezoekje brengen. We hadden iets nodig. En terwijl ik dat even ging afhandelen, zou Luc de sanitaire voorzieningen gebruiken.

Hij kwam onverrichter zake terug. “Het gaat niet meer” zei hij “ik moet mijn identiteitskaart afgeven.

En dat doen we niet. Dat zegden we indertijd al, toen Tienen dezelfde maatregel had genomen.

Dat het er zat aan te komen dat het onze zou volgen, dat wisten we toen ook al. Maar ik stond toch even verbaasd te kijken dat het nog twee jaar heeft geduurd.

Zeker omdat het, kort nadat we over dat van Tienen berichtten, één van de mannen van de kuisploeg van bij ons tegen Luc en mij zijn beklag deed, op een mooie maandagmorgen, toen we gepakt en gezakt klaar stonden om naar een evenement te vertrekken.

Hij kloeg zijn nood en bovendien gooide hij de deur met een zwaai open en zei; “en dat zijn vrouwen!” net of het, als vrouw zijnde, mijn schuld was.

Twee jaar dus.

Voor Luc was het een geluk dat we nu terug een auto hebben, niet dat hij ín de auto … maar daardoor waren we sneller aan het tankstation op de autosnelweg.

Previous

Oude gewoontes

Next

Bang om nat te worden?

4 Comments

  1. bea

    In een kledingzaak vroegen ze me ooit ook eens mijn paspoort, ter vervanging van een klantenkaart. Heb ook vriendelijk geweigerd, vond het een beetje er over. Mannen durven al eens op een wcbril …. ge weet wel wat maar er lopen ook vrouwen rond die het niet zo nauw nemen met properheid in openbare toiletten als bij hen thuis (te hopen dat ze thuis properder te werk gaan). Maar dat ventje moet het niet veralgemenen zunne

  2. Gettie

    Ik dacht dat je nooit je identiteitskaart mag afgeven tenzij aan de politie. Ben ik verkeerd met dit gedacht? Niemand anders mag jouw identiteitskaart “in bewaring” houden is mij altijd verteld voor waarheid.

  3. Wat een ingewikkelde toestand! Ik vind sowieso al dat er overal veel te weinig wc’s zijn want ik ben een enorme zeikerd, maar een identiteitskaart afgeven vind ik zeer overdreven.
    In Zweden is dat heel anders: daar hebben ze overal voldoende openbare toiletten en ze zijn allemaal even schoon! Maar om nou daarom te verhuizen…

  4. Je identiteitskaart afgeven om te gaan plassen? Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt. Ik plas nog liever in mijn broek.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén