Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Arme vogelkes

Ik had al een beetje raar opgekeken toen ik las dat de Zweden racistische vogelnamen gingen weren.

Ik heb in mijn leven al veel vogeltjes horen piepen, fluiten, zingen, lamenteren en dies meer maar nooit heb ik geweten dat ze klacht neerlegden bij het centrum voor racismebestrijding. Kan een mens zich gekwetst voelen omdat een vogel een bepaalde naam heeft? Ik denk het niet maar ben niet zeker. “We zullen het maar aan de Zweden overlaten” dacht ik.

Maar toen las ik dat de Nederlanders -eenzijdig- vogelnamen gingen schrappen. Wat kan je daar over zeggen?

Misschien kan ik ook een voorstel doen. We schrappen gewoon het woord “vogel”. Ik mag er niet aan peinzen wat kinderen denken, die sommige mannen hun lager gelegen hersenen, al als vogel hoorden beschrijven.

Previous

Een ernstig geval van luiheid

Next

Hoe 80 aanvoelt

2 Comments

  1. waar zijn we toch mee bezig Volledig akkoord: vogel kan dan ook niet meer, want tja ‘vogelen’…
    Rare, vreemde, onuitspreekbare, niet te onthouden kindernamen waar we zelfs de betekenis niet van kennen: daar hebben we natuurlijk niets tegen

  2. Het is volledig van de zotte. Bruin, wit, rood, groen, paars…ieder mens mag er zijn. Waarom dan geen bonte vogeltjes? Schiet mij maar lek…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén