Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Diefstalbeveiliging

Al vaak lazen we de raadgevingen van de politie om toch niks van waarde in de auto te laten liggen. Je moest waardevolle spullen in de koffer laten.

Een beetje anders klonk het rond Allerheiligen toen inbrekers Nadine (64) bestalen tijdens haar bezoek aan het kerkhof1(sic). Toen raadde men aan dat men niks in de auto, noch op de achterbank, noch in de koffer, zou achterlaten, want dieven hielden dat in het oog wie er wat in de koffer stopte.

Ik ga niet naar kerkhof noch begraafplaats maar ik stel me de mens voor die met zijn armen vol met aktentas, sjakosj, laptop en jas over de arm naar het kerkhof loopt en die chrysant dan maar efkes tussen jas en borstkas geklemd houdt. Want voor elke bestemming even heen en weer rijden is dan weer niet goed voor het milieu.

Maar ach … het is niet het hele jaar Allerheiligen.

Daarna las ik dat in Zweden2 een (hand)tassenverbod wordt ingesteld bij grote evenementen. Wat de Zweden dan met aktentas, sjakosj en laptop moeten doen?

Ach ja, we zijn niet in Zweden.

Maar toch krijgen we wel meer te maken met plaatsen waar je te horen krijgt dat je handtas niet mee binnen mag. Zo is dat nu al bij bepaalde kringwinkels in het Limburgse.

Ach ja daar gaan we dan toch niet meer binnen.

Toen gingen we naar ’t Kuipke. Daar had ik sowieso geen grote tas willen meenemen -omdat het er, volgens horen zeggen, nogal krap is- maar wel mijn grote vest aangetrokken met het fototoestel er onder en ID, sleutels en gsm in de zakken.

Ik hoopte dan maar dat ze niet zouden gaan snuffelen want daar vroegen ze dan weer om geen meegebrachte voeding of drank mee naar binnen te nemen. En daar dan rond gaan lopen met smokkelzakken …

Maar dan is het probleem dat we vóór ’t Kuipke nog naar het MSK en het S.M.A.K. wilden en daar mijn grote vest met grote zakken mét hun inhoud in de vestiaire achterlaten kan toch ook de bedoeling niet zijn. Zeker als je weet dat je als Belg altijd je ID bij je moet hebben.

Wat doe je dan met een -zo goed als lege- sjakosj?

Wat je ook doet, het is nooit goed. Wat er ook gebeurt, het is je eigen schuld. Ze hebben zich allemaal goed ingedekt.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

Nie neute en nie pleuje1

Next

De waters op vakantie

26 Comments

 1. Dus als ik na school nog even een boodschap doe, moet ik in de supermarkt mijn handtas, mijn boekentas met laptop en mijn lunchtas meenemen. Dat is me nogal een gedoe. Dan maar geen boodschappen na het werk. Ze hebben gemakkelijk praten… En inderdaad ze proberen zich gewoon in te dekken, waardoor wat je ook doet niet goed is.

  • Zo flink beladen zien ze mij niet graag in een supermarkt binnenkomen. Maar het mag ook niet in mijn auto blijven liggen wegens kans op diefstal. En ik moet toch ook eten hebben? Het zijn moeilijke en verwarrende tijden…

   • ms

    En pas op hé, eens thuis mag je ook niks meer in het zicht van je vensters laten. En raden ze bijvoorbeeld ook aan om je juwelen niet meer op de badkamer te laten liggen. Daar kijken de dieven namelijk eerst.

    Beveiliging van je huis1? Neem een hond, daar zijn dieven bang voor. Maar laat je dat beest een week alleen krijg je ambras met de dierenbescherming. Diezelfde hond in je auto laten ter bescherming van je goederen levert je gegarandeerd een ingeslagen ruit op.

    Die preventieraadgevingen zijn echt goud waard. 😱
    ____________________
    1 Het Nieuwsblad

   • Als je alles, behalve wat je nodig hebt in de supermarkt, in de koffer steekt, dan ziet niemand het.

  • ms

   Dus eigenlijk willen ze dat je voor alles een aparte rit maakt. Na de school naar huis en dan met een lege auto om boodschappen.

   Dan kunnen ze zeggen dat je niet goed bezig bent, want dat is schadelijk voor het milieu.

 2. Het zijn allemaal maatregelen voor je eigen veiligheid. Wie legt er nu iets van waarde voor zijn raam? Dat is problemen zoeken. Net zoals ramen open laten staan als je weg bent, of je deur niet op slot doen. Leg waardevolle spullen in je auto in de koffer. Zo moeilijk is dat toch niet? Ik zie echt het probleem niet hoor.

  • ms

   Hm mja. Dat ene artikel zegt nu wel dat je niks in je auto moet laten liggen. Ook niet in de koffer.

   • Dat weet ik, maar dan kan je inderdaad blijven rijden. Als je alles in de koffer steekt is de kans dat er gestolen wordt toch al veel kleiner.

   • Je moet het natuurlijk niet pas in de koffer leggen als je ergens uitstapt. Als het al in de koffer ligt en je opent die niet in bv. een openbare parking, dan weet toch geen kat dat daar iets in zit? Als wij op doorreis zijn laten wij zelfs onze grote valiezen in de koffer van de auto liggen tijdens de nacht.

 3. Overheid en verzekeringsmaatschappijen geven liever geen geld uit.

 4. Het is te bizar voor woorden dat we hier überhaupt over na
  moeten denken en toch doen we het vaker dan goed voor ons is.
  Gelukkig doe ik alleen boodschappen op mijn vrije dag, mijn man
  doet het de overige dagen en uit zijn auto valt niets te halen.

 5. elsjeveth

  Het enige juiste ja: handen af van andermans spullen. Ik kan overigens weleens ergeren aan mensen die op vakantie als gekroonde koning(in)en rondlopen en dan moord en brand roepen als iets gestolen is.
  De kat op het spek binden ook niet verstandig

 6. In onze auto ligt niets van waarde. Enige waarde zoals portefeuille of GSM zitten in mijn jaszak.
  Verzekeringen innen liever je geld dan dat ze iets voor je uitbetalen.

 7. Ooit werd mijn fototoestel (spiegelreflexcamera) uit onze auto gehaald … door de politie. Er werd een briefje achtergelaten. Op het politiebureau kreeg ik een vermaning maar geen boete. Een les maar toch was ik verbaasd en geïrriteerd .

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén