We zouden en moesten het vinden, dat wandelparcours dat niet meer aangegeven staat.

We printten het plan en vertrokken. Het zou maar een 7km lang zijn, zo stond het aangegeven. Het begin was niet erg denderend, maar wel daverend, zo langs die drukke straat en dan die steenweg. De kasseiweg bracht ons bij een kapel, die wandeling heette namelijk kapellenwandeling.

Nu is dat niet zo abnormaal dat we tijdens een kapellenwandeling een kapel tegenkomen natuurlijk, ware het niet dat deze kapel een beetje speciaal was. Er zijn altijd veel volksgebruiken geweest en kapellekes en kapellen ontsnapten daar niet aan.

De Bethaniakapel dus ook niet. Als je te maken kreeg met hoge koorts, moest je veldbloemen tussen de tralies van de kapel steken of een rood of zwart lintje aan één van de tralies binden. De volgende, die dan zo een lintje vastbond, moest één van de oudere lintjes losmaken en meenemen voor de zieke, die het moest bijhouden tot de koorts afnam.

Het vervolg van de wandeling is niet interessant. Voor ons, als wandelaars, zelf wel, maar niet om over te schrijven.

Alleen maakte Endomondo er een potje van. Endomondo is een app en die houdt de afstand bij en nog enige nuttige informatie over een wandeling, maar hij beweerde dus dat die wandeling 3,97 km lang was. Ik heb het uitgemeten via het internet. Hij zit er dus flagrant naast. We hadden bijna 6km gestapt.

En toen bedacht ik dat hij indertijd, bij onze wandelingen met Nitro ook 1,1km opgaf terwijl die van Querida er 1,5 telde. Het kan! Dat zegt internet.

Distance vary on same route/is different to my friends’ phone
The GPS hardware in the phones can differ from phone to phone. Some phones are better at picking up the satellite signals and pinpointing the actual position and are therefore, more accurate than others. It is always possible that wrong track points will be picked up by the phone. To minimize the error margin, we filter all track points to remove as many errors as possible. In general, distance tracked by GPS should only vary within 0-2% if there is a good satellite signal.

 
Ik heb er maar onmiddellijk Runtastic bij opgezet. Als ik zelf moet gaan berekenen hoe lang ik heb gestapt en hoe snel ik heb gestapt -wat er natuurlijk niet echt toedoet, aangezien we bij elk paard blijven staan om een klapke te doen- dan moet ik helemaal geen app hebben.

Een mens zou er de kouwseskes van krijgen, maar ik weet niet welke kleur lintje ik dan aan die kapel moet gaan hangen.