Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wildlife

Blijkbaar huizen er nogal wat dieren op Arran. Blijkbaar? Ja! Vorig jaar had geen van deze zich laten zien en hadden we het maar van horen zeggen en door er over te lezen.

We zouden er dus oog in oog kunnen komen te staan met:

 • Red squirrels
 • Grey common seals/harbour seals
 • Otters
 • Red dears
 • Golden eagles
 • Basking sharks
 • Dolphins

Vorig jaar werd dat niets. En het was een zekere ontgoocheling dat we die zeehonden niet zagen. Of beter gezegd, we moesten ergens afslaan aan het “postsign” maar het was precies dat postsign dat niet te vinden was. Met de belofte dit jaar beter te doen, vroeg ik het maar aan de vriendelijke dame van de toeristische dienst.

Logisch dat we dat postsign niet vonden, er is geen postoffice meer. Maar goed, we vonden de zeehonden, dat was beter!


Foto en filmpje (klik op foto) zijn beide van Luc.
De zoom van mijn telefoon maakt het beeld korrelig, maar dient daar ook niet voor.


En die red squirrel? Wel die heeft Luc niet, ik wel, zie je? Daar onder die bolvormig geknipte boom?pske van mske:

  k heb de Engelse benamingen maar overgenomen. Ik kijk er niet naar uit door één of andere op de vingers getikt te worden voor een foute benaming.Previous

Gastvrij Arran

Next

Boterhammen in het Park

4 Comments

 1. bea

  geslaagd filmke, hiermee bewezen dat het niet altijd verkeerd moet gaan
  Die rosse eekhoorn (ik waag er mij wel aan) zie ik niet Die zal ondertussen natuurlijk al lang in die boom zitten.

 2. ms

  Die fout bij het filmen? Die heeft hij ooit toen hij met filmen begon ook eens gemaakt. Uiteindelijk heeft hij toch film van die doedelzakspelers, enkel niet van die optocht, maar dat filmke is voor later.

  Wat die eekhoorn betreft, ik weet waar hij zit, zodoende zie ik hem wel. Ik ging er van uit dat ik die foto zo kon vergroten dat hij meer opviel, maar dan wordt hij wel korrelig. Ik dacht dat niemand dat klein ding zou zien. Maar Ella, die niet wist waar hij zat, zag hem wel.

  Dus zette ik er die foto toch maar bij. Mogelijk heb ik volgende keer wél een toestel mee waarmee ik ongestoord kan zoomen.

  De enige foto van een goed zichtbare eekhoorn die ik ginds kon maken, is deze:

 3. gettie

  Toch wel indrukwekkend deze zeehonden van dichtbij in hun eigen habitat. Ik geloof dat wij er ook eens naar toe moeten .

 4. bea

  Alé zeg, telkens als ik wil reageren bij boterhammen in het park kom ik op Youtube terecht. Dan maar hier
  Zeker weten dat er een compleet gevoelsloze mens in het publiek zat Een streelke in zijne nek en hij bougeert niet

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén