Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Attaque!

Maandagavond, als Luc naar Extra Time wil kijken, wat hij daarom niet altijd doet, neem ik meestal het boek dat ik op dat ogenblik aan het lezen ben, installeer me in bed en lees. Niet dat ik dat in de woonplaats niet kan, maar het is gewoon een gewoonte.

Nu ook. Ik zat gevangen in een boek waar de spanning steeg van pagina tot pagina. Ik hoorde niets en vergat alles, ik ben nu eenmaal een geconcentreerd lezer.

De geweldige bons was dan ook van die aard dat ik haast tegen het plafond ging plakken. Mijn hartslag verdrievoudigde en ik zat gewoon te beven van het schrikken.

En al zei mijn verstand dat Sloef de oorzaak was, zo een bons had hij ooit nog eens geproduceerd toen hij achter een spitsmuis had gezeten en al is Sloef een grote kat, hij weegt als een pluimke.

Ik begon me echt wel af te vragen of die bons van anderhalf jaar geleden net zo hard was geweest. Of, misschien moest ik wel eens gaan kijken, want Extra Time moest al lang ten einde zijn. Wie weet was Luc niet gevallen.

Ik legde het boek terzijde, sprong het bed uit en verwonderde er mij over dat het licht op de gang uit was. Ik had namelijk het licht aan gelaten. Nu is het wel zo dat Luc altijd alle lichten dooft – energie besparen noemt hij dat.

Natuurlijk was er niets mis. Luc zat heel gewoon naar de TV te kijken en had die bons niet gehoord.

Eigenlijk weet Sloef zijn momenten wel te kiezen om een aanval op die kamerdeur uit te voeren, zo net als in je boek een moordenaar rondwaart die ze The Ghost noemen.

Echt wel een attaque om een attaque van te krijgen!

Previous

Missen wij iets?

Next

Last Post

2 Comments

  1. Dat is nu eens iets wat ik niet kan: lezen in bed. Binnen de kortste keren verhuis ik naar dromenland.
    Weet je zeker dat het Sloef was en dat je geen spook huisvest?

  2. ms

    Wij hebben zeker één huisspook! Kulleprul! Die verbergt altijd spullen zodat wij hele dagen doorbrengen met die te zoeken.

    Eventuele andere spoken hebben zich nog niet voorgesteld.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén