Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als Luc voetbal kijkt …

… neem ik een boek en lees. Luc wil niet alle matchen zien. Gelukkig maar.

Soms stoort het opgeklopte enthousiasme van de verslaggevers me zo erg dat ik mijn gehoorapparaat stiller zet.

Soms is het geen gebrul meer maar lijkt het wel of ze in een parende kikkerpoel beland zijn. Dan neem ik mijn boek onder mijn arm en ga in bed lezen.

Lezen in bed is niet mijn gewoonte, het gebeurt niet vaak. En net dat uitzonderlijke maakt het soms aangenaam.

Een mens leert met alles leven … ook met voetbal.

Previous

Dom rijm over niets

Next

Orchideeënzoektocht

15 Comments

 1. Ik hou van voetbal (kijken) maar ik vind het een SOCIALE activiteit. Iets om SAMEN te doen en er dan over te praten, lullen, ouwehoeren, discussiëren, bekvechten. In mijn eentje vind het al gauw saai en langdradig. Nu tijdens het EK heb ik alleen België en Nederland écht helemaal gezien. Mijn vrouw blijft dan op canapé zitten en kijkt eerst even mee en valt dan – met haar hoofd op mijn schoot – in slaap. Hahaha. Maar zoals gisteravond … SPANJE – ZWEDEN … ik kijk zo’n 20 minuten – saai – dan ga ik liever naar bed MET MIJN BOEK. De koers kan ik wel alleen kijken maar dan staat de tv dikwijls uren aan (een soort bewegend behangpapier) en kun je gerust nog iets anders tegelijkertijd doen

  • ms

   Luc discussieert niet graag over voetbal.

   Als er iets serieus gebeurt krijg ik wel een verslag.

   Palaberen over voetbal doet hij wel met zijn broer. Maar dan gaat het meestal over hun favoriete club, die ik hier niet mag noemen en wel net omdat hij daarover niet in discussie wil gaan.

   Ooit gingen wij tweewekelijks naar de thuismatchen kijken. We maakten er dan een daguitstap van met een match als afsluiter.

   We zijn daarmee gestopt toen ze dranghekken aan de ingangen van de voetbalstadions gingen zetten. We zijn geen vee.

   Koers kijken we met twee. En ja, tijdens de minder spannende momenten kan je inderdaad nog iets anders doen.

   Binnenkort OS, dan kijken we ook met twee naar de atletiekwedstrijden. De ploegenwedstrijden dan weer niet, daar heb ik enkel oog voor de uitslag.

 2. Ik ga buiten of in mijn slaapkamer lezen. Het is mijn ding niet.

  • ms

   Het mijne absoluut niet. Voordien zette Luc een koptelefoon op, maar met deze TV zouden we liever die kabel uit huis houden.

 3. Meestal keek mijn man met een broer of een paar kennissen, wanneer er niemand voorhanden was offerde ik me op. 😏 Vond hij nog gezellig ook.

 4. Zelf kijk ik ook niet naar voetbal, maar vorige zaterdag was ik wel blij dat zoveel medemensen dat wel doen, in de frituur was geen kat! Ik had mijn bestelling onmiddellijk. Zo mag het voor mij wel vaker voetbal zijn 🤣

 5. Daisy

  Ik kijk niet graag sport. Noodgedwongen af en toe meekijken… ja… maar bij de koers doe ik dan meer aan sightseeing ! 😂 gelukkig is er nog Netflix of een boek…

  • ms

   Dat heb je bij de koers hé, die mooie beelden die herinneringen oproepen aan vroeger. De spanning van de koers zelf is mooi meegenomen.

 6. Als de belgen spelen hoor ik het wel van buurman Ronny. Ik laat het langs mij heen passeren. Het is niet mijn ding.

  • ms

   Als de Belgen spelen kijk ik wel naar de uitslag op de telefoon. Ik ben niet helemaal wereldvreemd.

 7. O, wat een geluk om tot dit huishouden te behoren. Hier kijkt niemand naar voetbal of (andere) sport. Zij die er wel van houden wens ik een mooie sportzomer.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén