Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ge”pers”t in de pers

Zou de lijst van producten waarmee niet gesjoemeld wordt ondertussen nog niet korter zijn dan de andere? Nu is het weer aan de olijfolie die van mindere kwaliteit zou zijn als beloofd op het etiket.

Ondertussen zijn ze al tot de bevinding gekomen dat die bepaalde sjoemelolie ook al hier bij ons in de winkelrekken staat. Echt grappig vind ik de uitleg van Johan Steyaert, echt een lolbroek eerste klas.

Johan Steyaert, verdeler van Bertolli in België, maakt zich echter geen zorgen. “Ik stond gisteren achter ons product en ik sta vandaag achter ons product. En ik zal er ook morgen achter staan. We gaan sowieso een tegenexpertise vragen”, zegt hij. Er is overigens geen enkel gevaar voor de volksgezondheid indien de olijfolie niet van de eerste persing afkomstig zou zijn.

Als ik Johan Steyaert goed begrijp vindt hij het kunnen dat de consument duur betaalt voor een minderwaardig product omdat het toch geen gevaar oplevert. Ik heb daar zo licht mijn bedenkingen bij.

Gelukkig, voor mij dan, gebruiken wij zeer weinig olie. En zeker sedert ik een zekere balans opgebouwd heb met Baskuul. We hebben ook koolzaadolie geprobeerd, maar daar scheelt ook wel één en ander.

Maar wees gerust, wij weten waar we goeie olijfolie kunnen vinden.

Previous

Boekenbeurs voor boeken

Next

Het belang van een nul

2 Comments

  1. Bea

    Men zal toch iets moeten doen aan de PERSvrijheid binnen de olijfoliebranche.

  2. bea

    Een hele geruststelling dat we er niet ziek gaan van worden, alleen de producent rijker.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén