Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wees de eerste die dit leuk vindt

Met een beetje tijd te over en de zin om nu eens echt werk te maken van wat ik echt graag doe, ging ik die vertalingen die me niet zinden eens onder handen pakken. Ik begon met het begin.

Toen die succesvol waren afgelopen ging ik me eens bezighouden met de “like” knop zelf, maar dat kon niet. Na een hopeloze zoektocht kwam ik het volgende tegen:

The reblog/like section is contained in an iframe element and because of how it’s implemented it looks like it’s not possible to use CSS to make any changes.

 
Waarom wil ik dat knopje nu aanpassen? Wel, ik begrijp wel waar die like voor staat, maar de term “leuk” stoort me. Het lijkt net of je de inhoud van een bericht leuk moet vinden. Dat is niet zo. Het betreft eerder een waardering voor het geschrevene. Je kan een negatieve tekst ook waarderen, zonder dat je hem leuk vindt.

Bij WordPress -of Jetpack zo je wil- is er geen probleem als je vragen hebt, je kan op het forum terecht, of je kan mailen. Dat deed ik. En ja, ik kreeg de .po van de iframe. Daar kan ik alles vervangen wat ik anders wil zien. Alleen heb ik nog niet uitgevlooid wààr precies ik die bestanden moet gaan neerpoten om effect te hebben. Dat blijft nog even zoeken.

Als ik er die hele “like”-boel maar niet afgooi, want aangezien ik niet, zoals blijkbaar zovelen achter reacties zit te vissen -ik schrijf nu eenmaal omdat schrijven in mijn bloed zit- heb ik ook geen nood aan het bandwerk dat het liken blijkbaar is. Het doet me denken aan de “hallokes” van jaren terug. Die werden ook te pas en te onpas in de reacties geplant.

Ik probeer nog wel even verder, maar zolang er “like” blijft staan, is het me nog niet gelukt. Als dat knopje verdwijnt, ook niet trouwens.

Previous

My Proximus

Next

Calvin en Hobbes

6 Comments

 1. nu durf ik natuurlijk niet te ‘liken’…
  🙂

  • ms

   Hahahahahahahahaha! Had ik zoiets gedacht, jà! En dat is er nu juist eentje dat ik zou liken.

   Het bericht betekent dat je ook “duistere” logjes kan “liken” mits dat niet vertaald word als “leuk”.

   Maar als nu iedereen gaat reageren i.p.v. liken is dat maar mooi meegenomen.

 2. Mijn liken geeft deels aan dat ik het gelezen heb, of dat ik er mee instem.
  Maar misschien is het beter om een geschreven reactie te geven?

  Vriendelijke groet,

  • ms

   Ik had het meer in het algemeen, niet over mijn blog in het bijzonder, over:

   Postjes die geen like krijgen omdat ze niet leuk zijn, maar in de bedoeling van like wél eentje verdienen.

   De kleine ergernis die ik voelde bij het lezen van dat bepaalde artikel, net of iedereen zomaar om likes en reacties zit te vissen.

   Meer is er niet bedoeld.

 3. Kakel

  Ik like je gewoon wel (-: Een beetje dwarsheid kan ik wel waarderen dus ook jouw moeite. Het lijkt bij veel bloggers een automatisme om de like knop te gebruiken. Zelfs als er iemand overleden is…Beetje slordig.
  Groetjes Kakel

  • ms

   Zonder dwarsliggers kan de trein niet rijden.

   Ik moet altijd eerst eens nadenken voor ik een reactie zet. Misschien is het wel gemakkelijker om gewoon te gaan liken.

   Valt het verkeerd, dan heb je toch een excuus? Je wist niet wat schrijven.

   Er zal wel een reden zijn zeker waarom ik geen FB heb.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén