Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Op vrijersvoeten?

Het venster is geen doorkijk om de buren te begluren, bij mij toch niet. Maar als ik recht sta aan mijn laptop en ze stoppen met hun fiets nogal bruusk voor mijn venster, kan ik er echt niet naast kijken.

Dat gebeurde namelijk. Hij, ergens in de puberjaren, ging kort in de remmen en in één beweging was hij van zijn fiets gesprongen en stond zijn rugzak op het zadel. Hij begon te graaien. En ik dacht aan één of andere koekskes- of wafelverkoop of weet ik veel.

Maar neen. Hij viste een spuitbus deo op en begon onder zijn jas te spuiten, niet specifiek onder zijn oksels maar gewoon onder de vest. Hij snoof er efkes aan. Daardoor viel hem blijkbaar op dat zijn mouwen ook een beurt nodig hadden. Hij ging grondig te werk. En toen moesten ook zijn handen -binnen- én buitenkant- er aan geloven. En daarna ging hij de binnenkant van die vest nog eens behandelen.

Uiteindelijk sprong hij op de fiets en was weg. Ik dacht: “Ohlala, die heeft hier ergens een afspraakske”.

Achteraf echter, toen ik het hele gebeuren nog eens overdacht, had ik de indruk dat hij eerder een andere geur probeerde te camoufleren.

Previous

De krant leest mee

Next

Fideel de Fluwelen Ridder

12 Comments

 1. Ha, ja. Beide is mogelijk. Ik vind dat altijd zo vertederend, die kinderen die voorzichtig beginnen te proeven van de min. Samen op een bankje, onhandig en onzeker, zij ruikt naar meisje, hij naar goedkope deodorant en als het begint te regenen geeft hij haar zijn jas om haar nog niet weg te laten gaan. En ze blijft.

 2. Typisch voor een puber! De geur van zijn door hormonen op hol geslagen zweetklieren nog even snel camoufleren voor hij naar het meisje gaat.

 3. Of hij wil de geur van hash verbergen voor zijn ouders.

  • ms

   Dat bedoelde ik in die laatste zin, al bedoelde ik dan eerder sigaretten.

   Maar zomin dat ik weet heb van een meisje in de straat, heb ik weet van een jongen in de straat. Natuurlijk worden kinderen groot en gaat de tijd sneller dan een sneltrein. Misschien moet ik de buurkinderen eens gaan bekijken.

 4. In ieder geval had hij iets te verbergen dat een geur naliet.

 5. Ik vermoed dat hij tegenwind had waardoor de eigen geur in zijn neus bleef hangen.
  Dat kan van alles zijn, en dan misschien een meisje tegenkomen… 🤣

 6. elsjeveth

  Een beetje lokspray helpt altijd ook voor een puber

  • ms

   Dan moet je wel het juiste geurtje hebben. En soms is dat eerder een nadeel dan een voordeel natuurlijk.

   Zeker als die geur gemengd is met iets anders.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén