Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De ouwe getrouwe

Het ging al een poosje niet zo goed. De laptop kraakte en zuchtte.

Hij moest af en toe wat aangepord worden en dat vond Luc niet zo grappig, wat ik dan weer niet zo grappig vond omdat ik weet dat alles eens verslijt maar dat dit ooit één van de aankopen was waar ik het meeste plezier heb aan beleefd.

Ondertussen staat hij al haast twee jaar tot Luc zijn beschikking. Maar gisteren gingen de usb-poortjes stuk. En laten repareren? Zo een oude laptop?

Luc zit al met de handen in het haar, want er staan ook nog altijd filmpjes op de laptop. Dat zou dan al de derde op rij zijn waar filmpjes op staan waar hij niet meer aan kan. Het zou toch eens tijd worden dat hij er werk van maakt. Twee desktops en nu ook de laptop laten leeghalen, alles op één van zijn externe schijven laten zetten en dan alles eens verwerken op zijn eigen blog, dat hij nog altijd moet maken – al heeft hij er eentje waar we het niet willen over hebben, omdat het nu eenmaal is wat het is, onbruikbaar dus.

Ik zat dan ook gisteren zo wat te zoeken op laptops die zouden kunnen voldoen voor het verwerken van die filmpjes en zo. Maar als je een echt goeie wil -die harde schijven verslijten blijkbaar sneller door filmgebruik- zijn ze nogal prijzig.

Of we gaan eens horen of deze nog herstelbaar is of het wordt eens een dagje laptoppen!

Previous

Insmeren met olie of vaseline

Next

Ik denk – denkt hij

6 Comments

 1. Computers en laptops, het is allemaal iets! Spijtig dat die dingen tegenwoordig gemaakt worden om snel kapot te gaan.
  (^ Kijk, kijk! Mijn afbeelding verschijnt! ;))

 2. ms

  Zie zie zie! Het werkt!

  Vijfenhalf jaar blijkt al een lang leven voor een laptop. Ik heb die vier jaar zeer intensief gebruikt gehad ook.

  Mogelijk kan hij gemaakt worden. Luc gaat er straks voor bellen.

  • Vijfenhalf jaar klinkt niet slecht! Mijn vorige had ik ook ongeveer zo lang, voor de toesten er begonnen uit te vallen. 😉

   Aha, da’s positief!

 3. Binnen 2 jaar hebben wij een nieuwe laptop aangeschaft. Pure ellende als die dingen het af laten weten, in mijn laatste geval zonder enige aanleiding.

 4. Ik reken er op dat mijn laptop het eeuwige leven heeft …….

  Vriendelijke groet,

 5. back ups maken op google, gratis en ruimte zat. en geen rampspoed meer als een pc/laptop echt de geest geeft!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén