De man keek wat hulpeloos. Maar toen ik hem aansprak leek hij niet zozeer hulpeloos maar eerder gelaten.

Hij zei: “Ik vroeg naar astronomie en ze sturen me naar astrologie. Dat is niet hetzelfde”.

Dat had ik al eerder gehoord en niet zolang geleden. Ik moest even nadenken. En ja, ineens wist ik het. Het kwam uit een kerstfilm die we de week ervoor hadden bekeken. Zoals gezegd, programmeert Luc films, die we dan wel eens bekijken als we zin hebben. Een kerstfilm begin maart behoort dus tot de mogelijkheden.

Die film dus, zoetsappig tot en met, heette: “One Starry Christmas” en het hoofdpersonage was een astronome die zich ook bekloeg over het feit dat ze soms verkeerdelijk voor een astrologe werd gehouden.

Ik heb de man op het juiste spoor gezet en me afgevraagd of zulke flaters nu uit onoplettendheid of uit onwetendheid gebeuren.