Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De kerstmarkt

De verzuchtingen in coronatijden, je weet niet vanwaar ze komen … ook niet meer hoe we er op kwamen, maar ergens begin maart kwam er ineens een kerstmarkt oppoppen in ons gesprek.

“Ik wou daar nog eens naartoe” verzuchtte Amke.

Bollie had wat bedenkelijk gekeken en gezegd dat ze dat met oma moest regelen, die deed dat graag. Dat we al jaren geen kerstmarkt meer hadden bezocht omdat het toch altijd hetzelfde was, wist Bollie blijkbaar niet, maar ze wist ook niet dat we in december 2020 een week Kassel hadden afgezegd waarbij we ook hadden uitgekeken naar nog eens een Duitse kerstmarkt.

Dit terzijde.

“Een Duitse dan?” opperde ik. Amke was direct akkoord. Ella had wat bedenkelijk gekeken. “Dan boek ik wel een overnachting … of twee” zei ik. Want ik dacht aan Kassel want die van Aachen en Köln zijn wat te druk, zo vreesde ik. “Laat het ons hopen” dacht ik er in stilte bij.

Toekomstmuziek uit het verleden.

Ik boekte Koblenz op 29 maart … en annuleerde voorbije zondag. De coronatoestanden zien er niet best uit en kleindochter en ik waren blij dat we het onderwerp ter sprake brachten omdat we geen van beiden de stoorzender hadden willen zijn.

“We kunnen het beter een jaartje uitstellen” zei ze.

Previous

Een eet soeplepel poep kak

Next

De vooruitgang door vereenvoudiging

14 Comments

 1. Uitstellen – het begint er wel weer op te lijken. 🙁

  • ms

   Enkel omdat het een kerstmarkt is hoor, druk dus. Tot op heden is er nog geen restrictie op grenzen en kan onze midweek Eifel nog steeds doorgaan.

 2. Corona steekt weer de kop uit. We zijn er nog niet vanaf.

  • ms

   Voor ons verandert er niks. Ik ben het mondmasker blijven dragen waar ik dat nodig vond.

   En op restaurant gaan zie ik sowieso niet zitten. Je weet niet hoe anderen er tegenover staan en op anderen vertrouwen zit er op dat gebied niet in.

 3. Jammer voor jullie en alle andere lefhebbers.
  Ik mis het niet.

  • ms

   We misten het niet, we waren het wat beu geraakt, maar nu na zoveel jaren zonder kon het wel best, vonden we.

   Volgend jaar, ooit eens, we zien wel …

  • Met lefhebbers bedoel ik natuurlijk liefhebbers. Hoewel iemand in mijn optiek lef heeft als hij/zij naar een kerstmarkt gaat. 😁

 4. Dat is in elk geval een goeie zaak!

 5. elsjeveth

  Oma en kleindochter blijkbaar op dezelfde golflengte, twee zielen 1 gedachte. Jammer dat het bezoek aan de kerstmarkt niet doorgaat, dat wel, maar je moet je er beiden goed bij voelen. Op naar 2022 …

  • ms

   Jammer dat de uitstap niet doorgaat. Het hoefde daarom geen kerstmarkt te zijn.

   Misschien, heel misschien kunnen we eens uitkijken naar iets meer in de buurt, maar dat zien we dan nog wel.

 6. Helaas… daar gaan we weer…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén