De planning was om zo een acht kilometer door Hallerbos te wandelen en dan naar Bertembos af te zakken, waar momenteel de bosanemonen ook talrijk in bloei staan.

De locatie in Hallerbos, waar wij de wandeling wilden starten, was niet te bereiken door wegenwerken. Jammer, maar niet helaas gezien de mooie wandeling die we maakten op de speciaal aangegeven route.

Bertembos? We vonden de start van de wandeling niet -mogelijk zijn we niet ver genoeg doorgereden- en de plattegrond van de wandeling die we hadden liet vermoeden dat het overgrote deel dan ook niet door het bos ging.

We zijn naar huis gekomen. Jammer voor de bosanemonen. Maar die hadden we in Hallerbos ook gezien, al waren ze niet zo talrijk aanwezig.

Misschien gaan we nog wel eens terug in de loop van de komende week, mogelijk houden we het voor het volgende jaar.

De foto’s die ik in Hallerbos van de daar aanwezige bosanemoontjes maakte zijn niet bepaald imposant. Daar in Hallerbos worden ze echt wel overdonderd door al dat blauw. Maar ik ga er toch eentje hier onder plaatsen. Het is nu eenmaal niet anders.