Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De wilde narcissen

Het stond al maanden op de planning: ik zou de lentebloeiers eens gaan opzoeken op plaatsen waar ze in groot aantal aanwezig zijn. Kon ik weten dat ze haast allemaal samen zouden gaan bloeien.

Na de wilde hyacinten en de bosanemonen waren er ook nog de wilde narcissen. Narcissen zijn nu niet de bloemen waar ik wild van word, dus besloten we ze maar te negeren. Vermits we echter weer in onze wandelschoenen geraakt waren, veranderde dat. We zouden er een dagje Oostkantons van maken.

Bij de planning kwam een onverwachte speler op de proppen of moet ik saboteur zeggen? Je moet daar namelijk uitkijken voor de schietoefeningen in het kamp van Elsenborn. Vermits er vorige week zaterdag geen probleem was, zetten we dat zo op de planning. Maar dat was buiten de levering -die voor vrijdag was voorzien maar op zaterdag kwam- gerekend.

We stelden de wandeling uit naar zondag. Precies de dag waarop de weerberichten niet het meest schitterende weer voorspelden. We zijn thuis gebleven en we hebben naar Luik – Bastenaken – Luik gekeken.

Nog eens uitstellen tot in de week? Maar gedurende de voorbije week zou er wel geschoten worden! Er was nog een andere narcissenwandeling maar toen las ik dat de narcissen daar drie weken vroeger zouden bloeien dan die op de Hoge Venen, al liggen beide niet zover uit elkaar. Ineens zakte de goesting samen met hele planning in elkaar.

En daarbij, de voorbije week? Heb je het weer eens goed bekeken? Dat was echt geen wandelweer. Die wandelingen lopen niet weg, die zullen we nog wel eens doen, maar dan zonder narcissen.

Previous

Moeilijke opgave

Next

Verandering van spijs

1 Comment

  1. Bea

    De dingen laten zich niet altijd even makkelijk plannen…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén