Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het Gerendal

Dank zij corona zit ik nu al meerdere jaren na elkaar te zeggen: “volgend jaar”. Hoeveel jaren dat al zijn? Vijf? Of toch al zes? Of meer? Het doet er niet toe.

Zoveel jaren geleden vonden we een website waar een kalender op te vinden was voor de voorjaarsbloeiers en wij gingen op zoek en op bezoek bij die bloemen. Bij de wilde orchideeën stond wel vermeld dat je bij de orchideeëntuin in het Gerendal de meeste kans maakte om er verschillende soorten te vinden.

Wij vonden er bij ons in de buurt, zij het meestal nogal beperkt tot de Gevlekte of de Bosorchis en de Brede Orchis.

Het Gerendal stond dus al genoteerd voor de eerste dag van onze driedaagse. En daar ga ik weer. Het was niet wat ik had verwacht. Maar wat had ik verwacht?

Ik wist ook wel dat wilde orchideeën niet in perken bloeien. Er waren echte prachtexemplaren bij, maar eigenlijk minder dan ik had gehoopt. Ach ja … We zijn wel blij dat we er waren. Het was wél de omleiding waard.

En voor die Brede Wespenorchis zouden we wel eens naar het Kattenbos gaan kijken. Dat stond zo toch al op de planning.

En wat maakte de dag dan nog wat meer bijzonder?Previous

Een driedaagse vakantie

Next

Viaduct (mv. spoorlijn)

10 Comments

 1. Goed dat we weer vanalles kunnen en mogen plannen. Hopelijk blijft het ook zo na de zomer.

  • ms

   Ik hoop het ook, maar vrees er wat voor.

   Schoonbroer en schoonzus hebben ook al een ongewenste medereiziger meegebracht van vakantie. Wel een ander soort vakantie dan wat wij verkiezen, maar toch, we moeten maar weer op de hoede zijn.

   Ik plan verder, al zou ik me nu voor een paar dingen niet meer inschrijven moest ik het toen geweten hebben.

  • Dat dacht ik ook Suske… En ja lap, covid. We zijn er best ziek van geweest, ondanks onze inentingen inclusief twee boosters en griepprik. Daar is de nieuwe variant. Voorzichtigheid blijft geboden. Het zou mij niet verwonderen dat men binnenkort weer moet aanscherpen.

   • ms

    Dat gaat sowieso gebeuren. Ik hoop nu alleen dat we zonder kleerscheuren die drie dagen doorkomen waar we voor inschreven.

 2. Het ziet er weer zorgwekkend ui wat corona betreft.

  • ms

   Het is iets waar we rekening moeten mee houden.

   Maar wij hebben nu ook nooit gedacht dat het weg was. Vakanties doen we niet in groep, musea bezoeken ook niet.

   Net nu we ons inschreven voor “eens onder de mensen te komen” krijgen we dit weer.

   Was ik al geen halve eenzaat geweest, ik zou het nog worden.

 3. Die hagedis heb je ook mooi op de foto, meestal zijn ze te snel en krijg je geen scherpe foto van dat ‘beessie’ Fijn weekend gewenst.

  • ms

   Die vind ik ook een meevaller. Die hagedis leek wel even benieuwd naar mij als ik naar hem/haar en bleef zitten. Ik heb drie foto’s kunnen nemen.

 4. elsjeveth

  Wilde orchideeën ontdekte ik laatst tijdens een wandeling door landgoed Westcreeke hier aan de overkant van de straat. Zo prachtig, een salamander heb ik nog niet ontdekt, maar wie weet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén