Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ik ben geen leesdeskundige

Als ik zo iets schrijf over boeken die ik goed vind, dan moet je dat niet geloven hoor! Ik ken er blijkbaar niets van.

Er is namelijk nog zo een boek dat ik moeilijk kon wegleggen. Gewoon omdat het anders was dan andere, omdat ik er in kon doorlezen zonder het terzijde te leggen en het meenam naar bed om daar ook nog een hoofdstuk af te lezen.

Wat blijkt uit de recensies die ik las bij bol.com? Dat boek deugt niet! Het zit te eigenaardig in elkaar, het werkt niet naar een hoogtepunt toe, er zijn geen aanwijzingen naar de moordenaar en nog zo een hele hoop negatieve commentaar.

Er zijn inderdaad dingen die je niet te weten komt, maar in de meer gegeerde boeken vind ik het soms te fel uitgesmeerd. De clou zit hem -volgens mij dan toch- niet in het sensationele, maar wel in iets dat afschuwelijk is in al zijn eenvoud.

Ik durf haast niet te vertellen welk boek dat was.

Previous

Rosamund Lupton

Next

Afscheid zonder tranen

3 Comments

  1. goed hoor dat je je mening die afwijkt van de mainstream gewoon effe op je blog gooit. Deze tijden lijkt het me soms of ‘iedereen’ vaak dezelfde mening heeft, namelijk die van wat ze lezen op internet. Andersdenken wordt een rebelse actie, ha!
    en ook, de ’trend’ die bepaalt wat een goed boek is houdt vaak in dat er een zekere spanning moet zijn die toeleidt naar een mega-onverwachte plotwending. Ook daar ben ik het niet mee eens, in de zin dat er genoeg boeken zijn die dat niet hebben die we tot de klassiekers rekenen. Wat de groten vroeger deden is nu helaas niet mee hip genoeg ofzo, te weinig schocking…. enfin, je hebt mijn stokpaardje uit de kast gehaald… 🙂

  2. Ik laat me niet meer leiden door reviews van bestsellers, want vaak is dat pure commercie – en grote ontgoocheling. Goed dat je je eigen hart volgt bij het lezen. Wat jij erbij voelt, dat is wat telt.

  3. Kakel

    Iemand raadde me eens aan een bepaald boek te lezen. Ze zei er wel bij: het wordt pas spannend na bladzijde 150. Dan begin ik er niet eens meer aan. Als het na bladzijde 20 nog steeds niets is, leg ik het weg. Het boek is er voor mij. Ik ben er niet voor het boek (-:

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén