Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rustig tempo

Bij het zoeken naar eens andere schrijvers dan diegenen die ik meestal lees -ik heb een klein beetje een indigestie, vrees ik- heb ik al boeken gekocht die ik na een tiental bladzijden terzijde legde. Vraag me niet naar mijn criteria, ik kan het zelf niet verwoorden, het is een gevoel.

Vorige week kwam Luc ineens aan met een boek van Donna Tartt. Luc die geen boekenliefhebber is, behalve dan als hij ze mee mag nemen naar de boekenmarkt, baseert zich op andere dingen dan ik om een boek goed of interessant te vinden.

Waarom dan Donna Tartt? Hij had boeken van die schrijfster al meer (dikwijls) gezien.

Ik had Donna Tartt nog niet gelezen en ik kon net zo goed dat boek als een ander meenemen. ’s Avonds begon ik in “De kleine vriend”. Enkele dagen later vond ik in de Kringwinkel “De verborgen geschiedenis”, die ook in ons mandje belandde.

Wat is dat nu met dat boek? Vind ik het goed? Vind ik het niet goed? Ik stond er niet bij stil maar las.

Tot ik me ineens realiseerde dat het boek perfect past bij het weer van deze week: een beetje traag, een beetje loom, het zet niet aan tot tempo-lezen, het zet niet aan tot marathon-lezen, het kabbelt rustig verder met uitgebreide persoons- en plaatsbeschrijvingen terwijl ik in de proloog toch te weten kwam welke richting het zou uitgaan.

Het boek heeft één nadeel. Het is zware kost. Ik moet al zittend lezen want liggend krijg ik er pijn van in mijn armen.


Previous

Ook van slag

Next

Het drinkgeld …

12 Comments

 1. Best een goede auteur al komt ze inderdaad soms wat traag op gang. Je moet geduld hebben.

  • ms

   Traag is inderdaad het juiste woord, maar het stoort me niet in die mate dat ik het weg wil doen. Ik leg het soms even terzijde en ga dan later wel verder.

   Het probleem met dat meer lezen en de hitte is dat ik “het er niet meer afloop” zoals jij ergens deze week zei.

   Misschien moet ik even wat gymnastiek gaan doen met die twee boeken als gewichten.

   ?

 2. Het ls inderdaad weer om uitgezakt met een boek in de schaduw te liggen. Alleen jammer dat het zo zwaar is, letterlijk dan.

 3. Ik las dit boek toen het pas uit was. Het is me niet echt bijgebleven, alleen dat ik er mij heb doorgeworsteld… Nog veel goede moed met de zware kost ?

  • ms

   Ik ben benieuwd, daarom lees ik ook verder.

   Maar als ze het volledige curriculum vitae van ieder personage dat er in opduikt gaat beschrijven, begrijp ik wel waarom het zo een dik boek is.

 4. elsje

  Ik ken haar niet. Proberen wellicht waard…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén