Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een beestje

Een bug is een fout in een computerprogramma of een website, waardoor het zijn functie niet (geheel) volgens specificaties vervult.

Voor zover Wikipedia.

Wanneer het echt begon? Bij het wisselen van thema veronderstel ik. De fotogalerijen werkten niet meer naar behoren. Ik kwam er pas in Sunparks achter bij het bekijken van een ouder logje. Ik zocht op de fora. Daar vind je meestal wel het antwoord op je vraag als je een probleem hebt. En ja, er moest enkel een stukje code bijgevoegd worden en het was geklaard, behalve op de telefoon. Dat bleek mijn eigen domme schuld. Ik had er niet aan gedacht dat ik bij het wisselen van thema geen mobiel thema meer nodig had, aangezien het nieuwe al responsive was. Niet echt slim.

Maar toen ineens was “In de belangstelling” hiernaast in de linker kolom leeg en bleef leeg. De fora gaven geen antwoord.

Er zat dus niets anders op dan de Jetpack helpdesk te mailen. In het eerste antwoord dat ik kreeg vroegen ze of ik wel alle cookies gewist had en de cache had leeggemaakt. Dat doe ik altijd eerst. Ik begrijp het wel dat ze het vragen. Ik ben er namelijk nogal zeker van dat ze de idiootste vragen krijgen. Ik mailde hen een paar schermafbeeldingen.

Maar toen kwam de volgende mail. Het was een bug en ze zouden me op de hoogte houden. Een uur later had ik al een mail dat het gefikst was maar dat ik nog even moest wachten tot het er doorkwam. Blijkbaar was de rit van Zoneke tot hier al lang genoeg. In die mate dat ik me afvroeg of het soms iets met Zonekes provider te maken had. Een telefoontje later wist ik dat ook daar alles zichtbaar was.

Over de zware problemen des levens gesproken!

Het zou op zich geen berichtje waard zijn, ware het niet dat ik die mensen van Jetpack eens in het zonneke wil zetten. Altijd gemotiveerd, altijd behulpzaam.

Ik heb het anders geweten, indertijd op het oorspronkelijke blog bij mijn eigen provider. En daar lijkt nog steeds niet veel beterschap in te zitten.

Previous

Arme hond

Next

Wat niet te zeggen

9 Comments

  • ms

   Eng vind ik het niet. Ergerlijk wel. Omdat ik het zelf niet kan herstellen. Thema’s e.d. kan ik zelf aanpassen, maar voor plugins hang je af van hun schrijver.

   In geval van Jetpack is het tijdsverschil het meest tijdrovend element.

 1. Ik hoop dat dergelijke zaken mij niet overkomen als computeranalfabeet… bug, de cache…? Tjee, waar moet ik die gaan zoeken? En wie is mijn provider nu alweer?

  • ms

   Tegen externe bugs kan je niet veel.

   Je provider is diegenen waar je je internet koopt.

   En cache en cookies zou je wel af en toe eens moeten wissen vooraleer alles dichtslibt.

   • Ik zal mij er eens moeten in verdiepen, vooraleer de boel dichtslibt… heb al veel moeite om mijn aders open te houden met zoveel cholesterol…

    • ms

     Dat kan je gemakkelijk vinden. Als je in google even opzoekt hoe je in jouw browser (IE, Firefox, Chrome, …) cookies moet wissen en de cache moet leegmaken vind je het zo.

     Hou er wel rekening mee dat je dan overal opnieuw moet inloggen, wachtwoorden inbegrepen.

 2. Goede hulp is onmisbaar.
  Zelf ben ik alle foto’s kwijt tot vorig jaarzomer, echt alles vanaf het eerste begin, zowel in documenten, opslagplaats als in afbeeldingen. Pas vanaf augustus heb ik weer nieuwe kunnen opslaan.
  Provider, fora, thuishulp, zoeken in andere stations, uiteindelijk allen dezelfde conclusie: gehackt.

  • ms

   Gehackt worden? Daar ben ik dus bang van met dat groot aantal inbraakpogingen op dit blog.

   Ik houd foto’s en documenten en zo meer op een losse harde schijf, die hoogst waarschijnlijk ook wel kan crashen. Eigenlijk zou ik die zaken ook op meerdere plaatsen moeten bewaren

   En hulp is inderdaad onmisbaar. Ik begon met een blog bij mijn eigen provider, maar die hielpen de bloggers nooit uit de brand, integendeel.

   De fora van WordPress zijn uitgebreid en je vindt er haast alles terug. Bugs niet natuurlijk. Maar ze hebben wel een heel team om te helpen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén