Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Plezier in veelvoud

Al heb ik geen klanten meer die in staat zijn om me met de deuren te laten gooien, al is het hier relatief windstil op dat gebied, soms heb ik toch nog eens zin om met de potten en pannen te rammelen.

Vorig jaar, na alle voorbereidingen voor een dagje weg voor “Dwars door het Hageland”, besliste de organisatie om op het laatst nog een melding op de site te zetten dat ze liever hadden dat we thuis keken.

Onnozel Braaf als we zijn, gingen we niet en zagen op TV hoevelen er waarschijnlijk de melding hadden gemist. En dat laatste klinkt misschien verontschuldigend maar dan zie je mijn sarcastisch lachske niet tijdens het typen dezer.

Maar kom, dit jaar, nieuwe kans, de voorbereiding had enkel maar een opfrissing nodig en ondanks dat men regen voorspelde: we zouden gaan!

En dan ziet Luc de oproep om samen met andere supporters de koers mee te gaan bekijken aan de Maagdentoren.

Gelukkig heeft Luc de deur versperd vóór ik die potten en pannen om mee te rammelen kon bereiken.

We zaten elkaar wat beduusd te bekijken want wij en zoveel volk, dat komt niet goed. Overwegen en overleggen … een ander plaatske zoeken misschien? Tot Luc de knoop doorhakte en zei: “Het is dààr aan de Demer of het wordt thuis blijven”. En ik ging akkoord. En ik hoopte eigenlijk dat het weerbericht gelijk kreeg, dat het zou regenen. Met mijn Engelse regenfrak en mijn Canadese hoed op mijn hoofd zou me dat weinig kunnen deren.

De Demerdijk is lang genoeg om niet tussen die hoebelende broebelende menigte te moeten gaan staan.

Het regende niet. Mijn Canadese hoed beschutte mijn hoofd tegen te felle zon. De Demerdijk wàs lang genoeg en we zagen de zeven doorgangen allemaal, zij de laatste dan niet op de Demerdijk maar onderweg naar Diest.

Previous

Qui-vivelijk

Next

De fotograaf

14 Comments

 1. Dus jullie hebben een mooie koersdag gehad. Hoebelende en broebelende mensen ga ik ook liever uit de weg. 🙂

  • ms

   De Demerdijk is lang.

   Maar ergens begrijp ik wel dat je met kinderen liever in de buurt van die springkastelen blijft. Voor een kind is de tijd tussen de passages misschien wat te lang.

 2. Die hoebelende en broebelende massa zou ik ook mijden.

  • ms

   Het rook er in de voormiddag eigenlijk al naar braadworst. En springkastelen waren er ook.

   Voor ons was er de Demer en zijn dijk. 😉

 3. Had je dus een fijne dag.
  Niet alleen de hoebe- en broebelaars zou ik mijden, ook de koers zelf.🙃

 4. Alles mag weer, maar de vraag is voor hoelang. Ik ga grote groepen mensen nog steeds uit de weg. Zo’n braadworst zie ik dan wel weer zitten. 🙂

  • ms

   De cijfers gaan weer licht omhoog maar dat is niet de reden waarom ik menigtes mijd. Ik houd van open ruimte, maar niet van gedrum.

   Die geur was wel verlokkelijk, maar we gingen sowieso ’s avonds ergens eten. Dus geen braadworst.

 5. Meestal ga ik niet kijken als er een koers voorbij komt, die mannen zijn in een vloek en een zucht voorbij gesjeesd en daar sta je dan al een half uur te wachten op een paar seconden voorbij zoevende wielrenners, Maar de sfeer is natuurlijk wel leuk om even mee te maken.

 6. elsjeveth

  Kijk dat is nog eens een idee, de koers in huis halen, althans voordeur in, achterdeur uit. Een scene uit een Louis de Funesfilm als het ware.
  Jullie hebben zonder broebels en hoebels een mooie koersdag gehad.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén