Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Invasion of the Body Snatchers

We lezen het meer en meer. Waar iedereen vroeger het kerkhof meed als de pest, blijkt het nu een plaats te zijn waar idioten met een vervormde geest zich kunnen uitleven in vandalenstreken. Nietsontziend en lak hebbende aan het verdriet van anderen gaan ze daar als dollemannen te keer en vernielen maar.

Deze morgen lezen we het weer in Het Nieuwsblad. Wat het opvallend maakt, is dat het kinderen betrof, jonger dan tien jaar.

Waar is het fout gegaan? Vanwaar dit disrespect voor de doden?

Vervlakking? Vervaging van normen en waarden? We gaan het natuurlijk niet enkel aan de TV wijten, dat zou te gemakkelijk zijn. De vraag is enkel of er een oorzaak-en-gevolg-kwestie aan vast zit. In dat geval blijft de vraag: “wie is oorzaak en wie is gevolg?”

Het is toch een feit dat mske zich al meer dan eens gestoord heeft aan de bosjes doden die er vallen in films en series, waar gewoon aan voorbij gelopen wordt alsof ze maar tot het decor behoren, zonder dat er ook maar één iemand een keer oppert dat het toch geen decor is maar mensen.

Okee! Okee! Het is maar film, maar mske krijgt iets van die minachting voor het leven van anderen.

Ook op ander gebied zijn deze lijkenpikkers bezig. Bij het zware ongeval in Heverlee in maart, lazen we al dat de begrafenisondernemer werd overstelpt met aanvragen voor doodsprentjes met als uitleg dat ze niet naar de uitvaart konden. De begrafenisnemer, die bij de pinken was en zich afvroeg waarom ze dan in ’s hemelsnaam aan de families zelf niks vroegen, bracht de zaak uit.

Deze week ook weer. Een weduwnaar uit Lanaken werd door een wielertoerist beroofd van het bidprentje van zijn overleden vrouw. Ook weer onder het mom een een oud bekende te zijn van die vrouw had die zich toegang tot de woning verschaft, wat wil zeggen dat hij die mens blaaskes had wijs gemaakt om binnen te geraken.

Verzamelaars? Astemblief hé seg!

Previous

Thee-Kiel-A

Next

Anders is niet beter

2 Comments

  1. 1:toen ik 7 was durfde ik het kerkhof niet op,laat staan dat je er vernielingen aanbracht.2:naar een film gekeken waar er wel 100 slachtoffers vielen en op het einde werd de hond doodgeschoten,zitten janken voor de hond!3;verzamelaars;idem!!!!

  2. Daar staat mijn verstand stil van! We mochten op die leeftijd nog niet eens alleen op straat lopen!
    En naar films kijken konden we als klein kind niet eens ,want we hadden geen tv. Zelfs als de radio te wilde verhalen vertelde werd de post verzet.
    En dan niet alleen met bidprentjes doen de verzamelaars onnozel. Je ziet soms dat hun huis propvol staat met poppen,tot ze zef nergens meer kunnen zitten,of een huis stampvol boeken en je kunt er juist nog tussen lopen(bah dat moet daar muf rieken!)en dan die gekken die denken dat ze Elvis of iemand anders zijn! Soms vraa gik mezelf af of ik wel normaal ben,woeah!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén