Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Luc en vakantie

Een vakantie plannen hier ten huize is eigenlijk heel gemakkelijk. Ik doe dat. En dan niet om de redenen die in dit artikel worden opgegeven maar gewoon omdat ik beter ben in organiseren. Dat is geen bluf, maar een vaststelling.

De inbreng van Luc? Gemakkelijk. Arran moet bij in het pakket zitten en waar hij echt wel belang aan hecht: er moet een supermarkt in de buurt zijn zodat we ’s morgens vroeg het nodige proviand kunnen halen.

Deze week was ik een beetje aan het overdenken voor volgend jaar en ik vertelde hem wat ik als een bijkomende mogelijkheid zag. Hij tokkelde wat op zijn laptop, keek op en zei: “daar is ook een Coop”.

Wat betekent dat het plan al goedgekeurd is voor het vastligt. Het bijkomend probleem -voor mij- is dan wel dat ik een cottage moet zoeken die zich daar een beetje in de buurt van die winkel bevindt, liefst op loopafstand.

Stel dat dat zou doorgaan en het bevalt hem, bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat hij het jaar daarna die mogelijke bestemming ook in het pakket wil.

En dat zou betekenen dat de vakantie alsmaar langer gaat worden.

Previous

Good riddance!

Next

Midges

15 Comments

 1. De voorpret en het plannen is minstens even leuk als de reis zelf!

  • ms

   Momenteel zijn het nog maar losse ideeën.

   Het prettige is dat combineren: Luc heeft graag enige vastigheid terwijl ik graag nieuwe dingen ga zien.

   • Ik zou heel graag eens naar Schotland gaan. Wat zijn de beste maanden (liefst niet teveel muggen) en reis je altijd met de boot via Newcastle? Dat vroeg ik me af…

    • ms

     De beste tijd voor Schotland hangt van verschillende factoren af.

     – Voor de prijs: in de winter.
     – Voor de regen: blijkbaar in mei, maar dat is geen exacte wetenschap. Regen doet wat hij wil.
     – Voor de midges? Product spuiten. Maar daarvoor staat er al een postje in concept. Dat post ik waarschijnlijk morgen of overmorgen.

     Wij gaan altijd rond dezelfde periode: eind juli, begin augustus. Dat zal volgend jaar niet anders zijn.

     Newcastle? Ik weet het zo niet, dat hangt ervan af. Daar wou ik eigenlijk ook iets over schrijven. Dat komt dus ook nog.

     Als je meer wil weten kan je me mailen.

     Ik had trouwens ook nog een vraag voor jou. Iets wat wat nu al twee keer gebeurde en dat ik een echt mysterie vind. De oplossing vind ik echter niet.

     Ik krijg een notificatie als jij een reactie van mij op mijn blog “liked”, alleen kan ik op mijn eigen blog geen likeknop bij de reacties zien.

     Hoe doe je dat? Ik zou het namelijk ook handig vinden als ik zelf reacties kon “liken”.

     • Ik kijk uit naar je volgende blogposts!
      Van dat liken… vreemd… het is wel zo dat ik om jouw blog te kunnen lezen en erop te reageren moet gaan via internet. Ik kan jouw blog nooit openen vanuit mijn reader. Het zal waarschijnlijk daarmee te maken hebben?

      • ms

       Dat is helemaal vreemd. Ik open mijn eigen blog altijd via internet. Die staat als standaardpagina. Misschien moet ik eens proberen met mezelf te volgen en dan eens te kijken wat er gebeurt.

       Ik zie zelfs geen like-knop bij de reacties, al heb ik al zitten opzoeken hoe ik dat moet/kan oplossen.

       Ik dacht dat het probleem zich voordeed omdat mijn blog een zelf gehoste is. En toen kreeg ik die notificaties dat jij mijn reacties “likete”.

 2. Bij ons doe ik dat ook. Voor mijn man is alles goed en voor mij is het (meer dan) een hobby. Plannen, uitzoeken, uitstippelen … ik kan me daar maanden mee bezig houden.

  • ms

   Zo gaat het hier ook. Als Luc dan iets oppert probeer ik dat ook in te passen. Zo moet er volgende keer “The Royal Mile” in Edinburgh tussen zitten.

 3. Vrouwenwerk blijkbaar. Ik regel ook de vakanties. Vraag wel goedkeuring als ik alles rond heb. 😉

 4. zo herkenbaar

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén