Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De kapotte schijf

Nu het ergste zo wat gesleten is ga ik het toch eens wat uitgebreider over die kapotte externe schijf hebben.

Mijn schuld, in die mate dat ik die foto’s elders had moeten opslaan en dat ook zinnens was geweest omdat -noem het een voorgevoel- ik ineens nogal dringend werk wou maken van Flickr.

Maar ik verwijt het eigenlijk meer aan de man die na kostenbesparing op het eten, ook ineens kostenbesparing ging doen op de hotels. Ik heb me niet gerealiseerd dat, toen Luc zei dat de matras bij hem overstak en ze terug duwde, ze daardoor bij mij dubbel ging over steken. En daar lag die schijf, vast aan de pc dat wel, maar bij het vallen heeft ze zich los gerukt. Vijftien cm was die matras breder dan het bed. Ik had er verdorie zelf kunnen uit tuimelen.

Toen het gebeurd was, kon ik het er echt niet over hebben, tenzij het wat omfloerst. Ik schreef daar in de reacties:

Die van woensdagavond, daar wil ik het écht niet over hebben. Niet, niet, niet. Het gaat niet over geld, het is geen menselijk leed -zij het dan het mijne- maar ik verwijt het mezelf en leg de schuld bij de hoofdoorzaak.

Er bestaat misschien een kans dat het misschien nog een beetje goed komt. Maar dat moeten we nog afwachten. Er zijn vier mogelijkheden.

Het kwam niet goed.

Ik ging bij een specialist, die zei dat er niets aan te doen was tenzij ik ze binnen stuurde waarbij ik 200€ moest betalen voor de offerte alleen al. En de prijs zou ergens tussen 1.000€ en 4.000€ liggen.

Ik informeerde bij CoolBlue, daar hadden ze het over: “the click of death“, maar ik kon eens proberen met een dockingstation.

Toen ik zei dat ik mijn foto’s terug wou, was mijn bedoeling dat ik iemand zou zoeken die dat met dat dockingsysteem kan proberen, waarop Luc aanvulde dat ik me misschien maar eens moest wenden tot IT-opleidingen.

Ondertussen heb ik al wat op internet gezocht. Ik kan ze zelf open maken, de verschillende mogelijkheden van herstelbaar tot weg te gooien heb ik bekeken.

Het enige wat me nog te doen zou staan, als ik het zou willen proberen, is een stofvrije kamer maken. Maar daar vond ik ook al een handleiding voor. Een hele opdracht voor die luttele minuten die het zou nemen om die schijf te openen.

Previous

Een mannensjakosj is zwaar om dragen

Next

Weer van dat

6 Comments

 1. Ik zou ook balen…

  • ms

   Het ergste balen is voorbij. De foto’s die er op stonden stonden voor een groot deel op het blog, zij het dan in een verkleinde vorm. Ze hernemen kan niet, dat zag ik in Schotland. Je kan wel hetzelfde op foto zetten maar dan mis je de sfeer van vorig jaar.

   De andere dingen die er op stonden heb ik wél nog, die had ik ook in Dropbox opgeslagen, maar ik had niet genoeg ruimte op Dropbox voor al die foto’s.

   Momenteel gebruik ik terug de oude externe harde schijf van 500MB, die ik eigenlijk al aan Luc had gegeven als extra opslag voor zijn filmpjes.

   Voor zover ik kan lezen is het het gebruik van die stofvrije kamer die verdere pogingen zo duur maakt.

   Ik vind het al verschrikkelijk duur dat ze dierven 35€ vragen en dat dan blijkt dat ze die schijf enkel in de diepvriezer hebben gestoken. En dan nog! Als ik het nalees kan dat wel helpen maar dan wél onmiddellijk nadat ze uit die diepvriezer komt. Zo zou het kunnen dat je twee minuten tijd hebt om wat er af te halen en ze dan opnieuw moet invriezen.

   Mja, het ergste is dan wel gesleten, maar er is nog balen genoeg over, aan de reactie te zien.

 2. Alles direct op OneDrive zetten. Kan je er overal en altijd aan, het gaat supersnel (copy/paste of slepen) en je bestanden behouden hun originele grootte.

  Ik zou het ook erg vinden moest ik zoveel foto’s kwijt zijn. Maar alles valt in het niet bij wat een vriendin in Texas nu overkomt. Al haar foto’s vanaf haar kindertijd, al haar handgeschreven dagboeken van 20 jaar wonen en werken op St. Eustatius zijn verloren gegaan toen haar huis enkele dagen geleden tot aan de eerste verdieping onder water stond. 50 jaar herinneringen … weg.

  • ms

   Ik zou in hoofdletters typen, maar dat is dan weer onbeleefd. Het punt is:

   Ik moet One Drive niet.

   Ik had er mijn boekenlijsten opgeslagen en die hebben ze zomaar, bij de eerste de beste update, gewoon verwijderd.

   Bovendien zijn ze bemoeizuchtig en gaan ze zelfs dingen op One Drive zetten die ik niet bewaard wil hebben. Ik heb die uitgeschakeld op PC.

   Nooit meer One Drive.

   Ik neem een nieuwe losse harde schijf en ik betaal nog liever extra voor Dropbox.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén