Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Van lange duur

Een beetje overdrijven kan geen kwaad, moet ik gedacht hebben toen ik dit logje schreef. En dan had ik het er vroeger ook al eens over gehad, maar dan zonder overdrijven.

Wat blijkt nu, saaiheid is een kans op slagen, al denk ik dat Mark Manson het paard voor de wagen spant.

Ik denk dan dat het lichtjes anders zit, dat het namelijk zo snor moet zitten tussen een koppel dat je zelfs samen saai kan zijn. Alle dagen uithuizig zijn of gekke dingen doen, zoals vermeld, gaat uiteindelijk ook vervelen.

Previous

De overgordijnen

Next

Beïnvloed in mijn hoofd

11 Comments

 1. Liever samen saai dan spannend apart. ?

 2. Op een gegeven moment worden we vanzelf saai, als we geen puf meer hebben om andere dingen te doen dan in de luie stoel te zitten.
  Maar dan valt er altijd nog veel te lezen en te bloggen. 😀

  • ms

   Ik zit te veel op mijn luie stoel en dat is écht een stoel, hier bij de pc, maar dat komt dan ook doordat alle andere activiteiten -tijdelijk- gesaboteerd worden.

   Ik ga echt niet bij elk stofke dat er valt de stofvod of de stofzuiger voor de pinnen halen.

   Bovendien, dàt is pas saai!

 3. Ik denk dat ik altijd saai ben geweest… het meisje aan de kant, de muurbloem. Nu de grijze muis in de hoek van de leraarskamer – of nog liever in eenzaamheid op haar bureautje in het oude kloostergedeelte bij de pandzaal. Echt een prachtige plek van waaruit ik nu op het eigenste moment zit te typen. Binnenkort neem ik foto’s van deze oude omgeving waarin ik werk. Het is hier zo mooi. Ik zie het nu meer dan vroeger… en ik vrees dat men hier vroeg of laat alles zal slopen. Daarom wil ik het op foto.
  Straks naar huis om samen te kneuteren én dat is voor mij het grootste geluk.

  • ms

   Ik ben dus ook altijd saai geweest, in mijn eigen ogen een grijze muis. Ik had problemen met vrienden maken, maar heb sedert mijn 16de nooit zonder lief gezeten.

   Dat ik saai (en nog wat anders) was hebben ze me met de paplepel ingegeven.

   Twee keer in mijn leven heb ik mijn aangekweekte reserve laten varen en dan hoorde ik:

   1. “awel ms, ik wist niet dat je zo grappig uit de hoek kon komen” – dat was op een avond van een meerdaagse schoolreis.
   2. “mske, ik had nooit gedacht dat je zo mee kon doen” – op het 40-jarig trouwjubilee van een tante, waarna er me twee wisten te vertellen dat ik me echt belachelijk had gemaakt.

   Betekent dat iets? Ik weet het niet. Hier in mijn saaie thuis kan ik zijn wie ik wil, hoe ik echt ben zonder dat iemand me belachelijk vindt, integendeel … even gek doet of misschien nog gekker.

   Saai is een perfecte dekmantel als je je eigen zelf niet wil laten zien.

 4. elsjeveth

  Hoogst vermoeiend om elke dag vooral niet saai te zijn. Gewoon op z’n tijd bankhangen en genieten van je habitat met je lief. Samen saai…dat klinkt toch prachtig

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén