Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De overgordijnen

Luc heeft het snel te warm. Luc kan niet goed tegen de zon.

We hebben dan ook een airco voor in de warme zomermaanden.

Als de zomerzon op haar hoogste punt staat en de ruiten aan de zuidzijde koestert, kan de weerkaatsing van die zon in het TV-scherm een probleem zijn als hij of wij naar de Tour de France willen kijken.

Maar nu, nu met de aankomende winter staat die zon niet op haar hoogste punt. Integendeel, ze staat laag, te laag. Want de voormiddagzon kan nu tot bij zijn pc geraken.

En wat doet Luc dan? Hij doet de overgordijnen toe, waarop ik soms verzucht: “wij zijn geen mollen”.

Wanneer zou ik eventueel overwegen om de overgordijnen in de dag dicht te laten?

Op dagen zoals gisteren: grijs, regenachtig en neerslachtig. Daarbij dan nog een kaarsje -waarop Luc dan vraagt: “Hé Vronsky, wat ga je doen?- of een lichtje aansteken om het toch wat gezellig te maken.

Nu was ik me toch niet bewust van het feit dat dit blijkbaar een écht probleem was, ik vond het alleen maar een beetje grappig. Tot ik op zoek ging naar de gepaste afbeelding en merkte dat er meerdere fora over het onderwerp bestonden, handelend over wat elk van de forumleden gepast vindt qua gordijnengebruik. Daar ga ik me dus zeker en vast niet in verdiepen aangezien dat een beslissing betreft waar buitenstaanders zich niet mee te moeien hebben al lijken ze dat wel te denken.

Onze gulden middenweg: op zonnige dagen kan je aan de stand van onze overgordijnen bepalen wààr de zon zit, op grijze dagen kunnen -grote of hooggeplaatste- voorbijgangers zich warmen aan het zicht op de kaarsjes.

Previous

Op glad ijs

Next

Van lange duur

10 Comments

 1. Waar bemoeien sommige mensen zich mee.?

  • ms

   Het ging zelfs redelijk ver. Maar blijkbaar is het een beetje een Nederlandse aangelegenheid omdat de meesten het hebben over wat gangbaar is in Nederland en over diegenen die die regels niet volgen.

   Ik had er nog nooit van gehoord.

 2. Ik ga er mij dan ook niet mee moeien…

  • ms

   De grappigste vond ik die die zei dat het ’s avonds in Nederland zo ongezellig is op straat omdat het er donker is als al de mensen hun gordijnen dicht trekken.

   • ? Er is hier dan ook minder straatverlichting… kan nog kloppen ook…

    • ms

     Met dit weer zit ik niet te wachten op een gezellige straat, liever de gezelligheid binnen.

     Misschien kunnen de mensen op straat allemaal zelf een lichtje meenemen. Dat zou pas een zeker cachet geven.

 3. elsjeveth

  Nou moe dat is voor het eerst dat ik daar van hoor. Overgordijn etiquette. Zal wel iets zijn uit de zgn. Bible-belt.
  Weer iets geleerd. Maar of ik er wijzer van ben geworden :-).

  • ms

   Ik weet niet of die er voor iets tussen zitten. Wij doen gewoon de overgordijnen dicht als we het licht aansteken. Gewoon omdat geen van ons tweeën stiekem bespioneerd zou willen worden door één of andere voorbijganger.

   Wijzer ben ik er niet van geworden, wel nog meer overtuigd dat er een hoop rare vogels rondlopen … of misschien zijn wij wel de rare vogels.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén