Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De betere verbinding

Ik vertelde wel eens dat ik tijd en wijle wel eens geplaagd wordt door enkele nachtjes nachtmerries op rij.

Ik was dan ook erg geïnteresseerd toen ik de titel zag:

Nachtmerries vertellen iets over je geluksniveau

Nieuwsgierig klikte ik het artikel aan en las. Blijkbaar zou ik controle, appreciatie of verbondenheid missen. Waarom die nachtmerries dan na anderhalve week opdraven weer verdwijnen op zoek naar een betere wei verklaarde het artikel niet.

En ik vergat het artikel en ik vergat de nachtmerries en ik nestelde me als naar gewoonte met mijn zwarte trainingsbroek, mijn genoeglijke zwarte sous-pull met rolkraag op de zetel bij Luc. Ow stop! Ik vergeet nog iets. Mijn uitrusting is nog niet compleet. Over al dat zwart trek ik ook nog mijn fluwelige fleece badjas aan. Warm dat die is, gezellig dat die aanvoelt, knusheid in een mauve jasje.

En toen droomde ik weer. Ik droomde dat ik die badjas in een hotel had meegenomen en die had achtergelaten omdat ik er toch zou terugkeren. En toen ik dat deed was de badjas wég.

Ergens in mijn onderbewustzijn zei ik tegen mezelf: “die ligt op het voeteneind van het bed” maar ik wou toch mezelf niet geloven zeker.

De volgende morgen trok ik mijn zeteltenue mét badjas aan en deed hem van de ganse dag niet meer uit. Die had ik dan al mooi onder controle. Als die zich nu nog niet geapprecieerd weet, dan weet ik het ook niet meer. En kwestie van die verbondenheid heb ik maar een dubbele knoop in de ceintuur gelegd.

Previous

In de kalk gebeten

Next

Het is zover!

11 Comments

 1. Ik vergeet vlug waarover ik gedroomd heb. Dus heb ik ook geen idee of nachtmerries iets over je echte leven zeggen.

  • ms

   Veelal weet ik mijn dromen nog als ik opsta om ze daarna te vergeten.

   Ik weet wel dat ik soms zo raar droom dat ik de rest van de dag de indruk heb dat iets echt gebeurd is zonder te weten wat.

 2. Ik droom ook bijna iedere nacht heel levendig. Deze nacht had ik een heel klein baby’tje in bed. Ik ging naar de keuken en maakte een papje van groentenpuree. Toen ik het naar de slaapkamer bracht rolde het kindje net niet uit het bed. Het kindje leek op een wc rolletje. Het had een buisvormig hoofdje en lichaam en geen armen of benen en het rolde voortdurend heen en weer en ik deed er alles aan om het stil te doen liggen maar het lukte niet. Vreemd hé…
  Maar dat is niet echt een nachtmerrie. Die heb ik als ik teveel en te laat eet, als ik ziek ben of overwerkt in mijn hoofd.

  • ms

   Meestal weet ik nog wat ik gedroomd heb. Nu ook weer.

   Die nachtmerries komen in vlagen. Ik heb eerder de indruk dat die mij in de dag ellendig laten voelen en niet omgekeerd.

   Die droom van jou mag er ook zijn. Dat is ook wel erg luguber.

   Die van die badjas was geen nachtmerrie, dat was zo een beetje een droom om van te denken: “waar halen ze het?”

   Het logje is dan ook een beetje -bewust- verwarrend geschreven. Omdat ik wou laten uitschijnen dat ik die badjas erg belangrijk vond. Ik hecht daar wel belang aan (zoals aan veel van mijn spullen), maar niet zó erg dat ik het een nachtmerrie zou noemen.

 3. Apprecieer Uw badjas ☻ Het lijkt de titel van een van die zelfhulpboeken. 😀 Nu de rest nog, haha.
  Ik droom zelden iets moois, helaas. Soms raak ik ze haast niet kwijt maar meestal vervliegen ze in de loop van de dag.Gelukkig.
  Een paar onthoud ik mijn hele leven. Die zal ik nooit vertellen

 4. elsjeveth

  Een badjasnachtmerrie. Je moet het maar meemaken. Des te meer reden om je zeteltenue bij het ontwaken te appreciëren inclusief badjas die gelukkigerwijs de nachtmerrie heeft overleefd. Vraag blijft: welke diepliggende betekenis bevat de nachtmerrie.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén