Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vogelaars

Laatst wist Luc me te vertellen dat er wel nog enkele afleveringen van Midsomer Murders opgenomen waren die we nog konden bekijken. En tijdens een relax moment zetten we ons dan ook voor de TV en bekeken “A Rare Bird“.

Ik had het ooit al over die mannen die zwaarbeladen richting kijkhutten trekken, maar verder wat neerbuigend gaan doen als je hun materiaal niet evenaart.

Ik had dus al een licht vermoeden dat het wel eens de bedoeling kon zijn anderen de loef af te steken, wat ik bevestigd zag tijdens het bekijken van de moorden en hun oplossing.

Eigenlijk vind ik dat iedereen moet doen wat hij graag doet. Eigenlijk kan het me geen lor schelen wat een ander doet. Maar wat me dan opvalt is dat je in elke hobby die je kan bedenken, diegenen terugvindt die eigenlijk ‘de loef afsteken’ als hobby hebben. Ze zouden beter een clubke loefafstekers oprichten.

Terug naar de Midsomer vogelaars …

Het ging inderdaad weeral om ter meest, om ter best, om ter schoonst, in dit geval, het aantal punten om zo als winnaar uitgeroepen te worden, maar ja, een feuilletonneke is verzonnen natuurlijk.

En al zou het volgens Wikipedia wel om serieuze zaken gaan, kan ik me niet van de indruk ontdoen dat het ijdele er soms toch ook in meespeelt en zeker als ik verder in het artikel over het “soortenkijken” lees.

Dat het bestond wist ik eigenlijk al van die keer toen er een oproep kwam om niet in grote getale af te zakken naar een locatie waar een zeldzame vogel gezien werd.

Rare vogels, die vogelaars …

Previous

De kiekes van de Colruyt

Next

Allemaal andermans schuld!

18 Comments

 1. En toch zijn er vogelaars die niet in groep gaan staan maar vrolijk thuis vanuit de luie stoel de vogeltjes bekijken en bestuderen. Zoals ik. Groeten van een thuisvogelaar ?

  • ms

   Zo zijn er meer dan de anderen, nochtans worden die thuisvogelaars door diegenen waar ik het over heb niet au sérieux genomen.

   Wij houden ook van wandelen maar zolang je geen wandelboekje hebt of bij een club bent aangesloten ben je dus geen officiële wandelaar.

   Idem voor vogeltjeskijken.

   Maar we beleven er daarom niet minder plezier aan.

 2. Met of zonder vogelaars toch een fijne reeks!

 3. Een mooie serie.
  ‘Gewone’ vogelaars zijn er genoeg maar in elke secctor zijn mensen die er een potje van maken. We zagen het zelfs bij een vliegveldje in de buurt. Spotters die op wereldreis leken te gaan. 😉

  • ms

   Een zeldzame vogel bij een vliegveld? Of gingen ze met het vliegtuig de vogel opzoeken?

   Eigenlijk zouden handelaars dat als lokmiddel kunnen gebruiken.

   Ik ben altijd blij als ik een vogeltje goed op foto krijg, lukt dat niet dan ben ik blij dat ik het zag, maar ik ga niet tussen de grote massa staan om het te zien.

   • Vliegtuigspotters. Sommige met
    een karrevacht aan apparatuur.☺

    • ms

     Ze zouden een muilezel kunnen gebruiken om hun materiaal te dragen. Ze mogen, maar ze mogen niet neerbuigend gaan kijken noch doen over wat ik dan de ideale oplossing vind voor wat ik graag doe.

     Op wandel heb ik dat toestel altijd zo bij de hand dat een foto nemen in één handbeweging kan. Maar elders …

     Twee keer gemiste foto:

     1. Een buizerd/kiekendief die zeer dicht bij de straat op een paal zat, fototoestel op de achterbank, auto achter ons. Luc kon niet plots stoppen.

     2. In het terugkomen van IJmuiden, vliegtuig ter hoogte van Schiphol dat naast ons vloog. Fototoestel op achterbank.

     En die gemiste kansen vergeet ik niet. Altijd fototoestel op schoot nemen zeker?

 4. Deze aflevering heb ik ook gezien 🙂
  En ik vind het een geweldige serie, maar vraag me wel af, waar ze die mensen blijven halen die vermoord worden … dat dorp moest toch al uitgestorven zijn nu, niet?

 5. Leuke reeks volgens mijn vrouw. Ik ben geen kenner van series en al evenmin van vogels.
  Vroeger had ik ook altijd een camera bij de hand, maar sedert ik een smartphone heb is dat ook al verleden tijd.
  Groetjes.

  • ms

   Voor sommige foto’s neem ik de smartphone, zoals wanneer ik bijvoorbeeld iets op het blog wil. Daarvoor haal ik het fototoestel niet uit de rugzak.

   Hoe meer ik weet over vogels, hoe meer ik weet dat er nog veel meer te weten is.

 6. elsjeveth

  na elke aflevering van midsummer blijf ik me verbazen dat er nog een bewoner over is. de doden vallen met bosjes…daar valt niet tegenaan te vogelen.

  • ms

   Het resultaat van vogelen? Dat duurt toch negen maand. En dan nog eens een 20-tal jaren eer ze vermoordbaar zijn?

   Tsss … ben je even dubbelzinnig bezig?

   ???

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén