Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Allemaal andermans schuld!

Na enkele verhalen over reisbloggers die gratis verblijf gaan verlangen om er dan een positieve recensie over te schrijven, dook deze week het verhaal op van de Amerikaanse vlogster die een Brugs hostel aanklaagt omdat ze werd zat gevoerd en aangerand.

Het is moeilijk en zelfs gevaarlijk om in zulke situatie een oordeel te vellen en zeker nu met alles wat #metoo teweegbracht en -brengt.

Want inderdaad, het is op zijn minst nogal ondoordacht van de barman om bij een zat kanon in bed te kruipen of haar bij hem in bed te nemen. Dat kan je absoluut niet professioneel noemen en daar gaat hij dan ook serieus in de fout. En als er meer gebeurd is, zou ik als hostel zelf al verdere stappen ondernemen.

Maar bij het lezen van het artikel, kreeg ik jeuk ergens ter hoogte van mijn ingebouwd sceptische aard. Ze zegt zat gevoerd te zijn. Wie heeft dat bier dan besteld? Als iemand twee zware bieren voor je bestelt, drink je, als normaal denkend wezen, die dan uit? Misschien zit ik verkeerd ineen, maar ik denk van niet. Of heeft ze die zelf besteld en heeft ze de kracht van ons Belgisch bier onderschat?

Ik weet zo niet, maar ergens ruikt dit naar een poging om #metoo te gebruiken om zichzelf belangrijk te maken en er nog een centje aan te verdienen.

Als iemand een drug in je bier doet, dàt is een misdaad, maar jezelf lazarus drinken en het dan op een ander steken is zuipen zonder verantwoordelijkheid.

Previous

Vogelaars

Next

Gevallen steken oprapen

15 Comments

 1. Toch zou het kunnen. Een piepjonge vriendin van mij werd ooit als veertienjarige een gigantische porto voorgeschoteld toen ze ging solliciteren voor een vakantiejob als afwasser in een restaurant. Ze dronk het glas snel leeg uit beleefdheid. De man goot alweer een tweede in. Ze was ladderzat na die twee drankjes en hij probeerde haar vervolgens te betasten. Ja, ik kan er mij wel iets bij voorstellen… Piepjonge meisjes zijn niet altijd weerbaar en zo kan het gebeuren.

  • ms

   Een reisblogster is niet meer zo jong en naīef. Ik weet ook het fijne er niet van, maar er zit een reukje aan.

   • Dat zou toch moeten, dat ze niet meer zo naïef is.

    • ms

     Het komt te vaak in de gazetten. Het lijkt allemaal zo berekend: gratis verblijf vragen en als je het niet krijgt om je heen stampen als een wilde of drinken tot je van de wereld bent en dan het hostel aanklagen.

     Ik vroeg me vanmorgen af waarom niemand haar in haar eigen bed onderbracht, waarop Luc antwoordde met: “had ze er wel een overnachting geboekt?” En inderdaad, dat wordt in het artikel niet vermeld.

     De tijden zijn veranderd. In een tijd van lang geleden schaamden de meesten zich na een dronken avond.

   • Dat zou best kunnen… gezien haar leeftijd en ervaringen.

 2. Ik sta hier ook sceptisch tegenover maar ja, we weten het niet zeker.
  Het scheelt ook in welk blad dit stond. Sommige bladen en sites verzinnen van alles. Vaak onder de kop ‘Opmerkelijk’,

 3. als je gratis wilt logeren in een hotel om er een positieve blog over te schrijven, vind ik dit reeds een reukje hebben. Daarbij je weet nooit waar je terecht komt. Iedereen kan je met bijbedoelingen gratis hotel aanbieden. Het is een hachelijke onderneming.

  • ms

   Eigenlijk mag je iemand die al dronken is geen alcohol meer geven.

   Maar anderzijds wordt bedrog het nieuwe normaal. Zoals je leest over reisbloggers die gratis overnachting verlangen, reizigers die met betalingsbewijs van een apotheker proberen hun reisgeld terug te krijgen, …

   Je weet uiteindelijk niet meer wie de wolf is en wie het lam.

 4. elsjeveth

  het blijven Amerikanen die helaas niet altijd wegwijs weten in fake en reality, maar ieder verdient het voordeel van de twijfel

  • ms

   Dat voordeel van de twijfel? In mijn geval wordt dat uitgereikt aan de barman. Mogelijk heeft die gehandeld met goede bedoelingen. Mogelijk waren zijn bedoelingen niet zuiver op de graat.

   Volgens mij ging de vlogger voor gratis … wat dan ook.

   ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén