Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het kniegewricht

Ken je dat mopje over die dokter die …

Een man gaat naar de dokter en zegt: “het doet hier zeer als ik lach”, waarop de dokter de plek betast en zegt: “Niet meer lachen. Dat is dan 25€”.

Zo voel ik me nu.

Er was/is iets met die linkerknie. Zo een vijf en een halve week geleden gaf die voelbaar een krak die klonk zoals als je je vingers laat kraken. Het deed geen pijn, helemaal niet, maar ’s anderendaags voelde ik het wel en ik dacht: “even rust gunnen”. Het werd elke dag beter.

We gingen naar de Eifel en ik voelde er niets ondanks de wandelingen.

Eens terug thuis wilde ik de kamer verlaten, bedacht dat ik iets vergeten had, draaide me om waarbij de draai in de knie zat en lap, weer prijs. Ik liep onstabiel te zijn, vreesde elk moment dat gewricht de verkeerde kant uit te zien plooien, kwam de trap af als een klein kind en wist niet meer wat doen. Was rusten de boodschap? Of was het nu precies in beweging blijven? Of was er iets ernstiger loos?

Twee weken geleden ging ik naar de dokter, die daar wel degelijk aan die knie heeft gewrongen, waarbij ik dacht: als die die knie niet verkeerd geplooid krijgt zal het nog zo erg niet zijn. Zijn advies: “uw voeten verzetten als ge wilt draaien en verder nog efkes afwachten”. En ik betaalde.

Maar wist ik dan uiteindelijk wat het beste was? In beweging blijven of laten rusten?

We zijn -zoals gezegd- twee weken later en ik dokterde het zelf uit … nog maar eens.

Previous

De vijfde slaapkamer

Next

Aan mij de keuze

13 Comments

 1. Wat een gedoe.

  Tja maar de medici weten nog echt niet alles.

  Opbeurende groet,

  • ms

   Een knie blijkt niet gemakkelijk. Maar een sporter sturen ze ook niet wandelen met zulk een uitleg.

   Ik krijg het er van als ik de indruk krijg dat het er voor mij toch niet meer toe doet.

 2. Een karig advies.
  Ik neem aan dat je gewoon je gang kunt gaan, maar iets duidelijker had hij wel mogen zijn.

  • ms

   Ik overweeg zelfs om van dokter te veranderen. Hij heeft een paar zaken gezegd die me echt stoorden. Hij zei iets, ik vraag wat hij zegt en hij antwoordt dat het niet tegen mij was maar tegen Luc. De tweede keer zij hij gewoon dat ik het helemaal niet had moeten horen. Luc noemt dat die man zijn humor. Ik zie er de humor niet van in. Misschien ligt het wat gevoelig omwille van dat slecht horen.

   Ik wou gewoon weten of ik kon wandelen of niet, of ik moest stil zitten of niet. Aangezien het in de Eifel goed ging ga ik dat maar verder doen, al zijn we na de Eifel niet meer gaan wandelen maar heb ik mijn binnenhuisveloke weer in gebruik. Daar sputtert die knie ook niet tegen.

   • Lastig als het niet klikt. Volgende keer zou ik alleen gaan, dan móét hij wel beter uitleggen.

    • ms

     Neen, net niet. Ik stond er op dat Luc meeging omdat hij vorige keer de problemen met mijn maag niet ernstig nam en zei dat ze tussen mijn oren zaten en dat ik naar een psycholoog moest.

     Ik voelde me nu minder geaffronteerd dan toen. Toen had ik echt de indruk dat hij me klaar voor het zothuis had verklaard.

 3. Pfff, lekker doktertje… :-/

 4. Hier in NL kunnen we dan ‘gewoon’ naar een fysiotherapeut (kinesist) zonder doorverwijzing. Die hebben er wat meer verstand van dan een gewone huisarts. Dat is bij ons meestal vergoed door de verzekering, maar ook als dat niet zo zou zijn, zou ik het ervoor over hebben zo’n consult te betalen. Als je maar weet wat je moet doen, rusten of juist niet.

  • ms

   Ik heb ook geen zin om een kinesist te gaan betalen die me op een hometrainer gaat laten rijden. Dat kan ik zelf ook. En ik denk dat ik nu goed bezig ben met die hometrainer. Afwachten wat er bij het wandelen gebeurt.

   Met mijn slechter wordend gehoor ben ik ook onmiddellijk naar KNO gegaan.

 5. Jaren geleden had ik plots ook last met mijn knie. Die begon pijn te doen.
  Foto’s laten nemen en het bleek mijn meniscus te zijn die gescheurd was.
  Toch maar eens een andere dokter consulteren. Je weet maar nooit.

 6. Mijn dokter zou een foto of een echo laten nemen van die knie. Dan weet je het meteen.

  • ms

   Ik ben dus vandaag aan die vijfde slaapkamer begonnen en nu voel ik hem. Maar misschien is dat normaal. Het is niet bepaald een regelmatig terugkomende beweging.

   Het stoort me gewoon dat ik niet weet wat doen. Ga ik onmiddellijk naar de kliniek en er is niets mis, dan sta ik gewoon voor schut.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén