Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De knallenclub

Er was een tijd dat er tijdens de nacht van oud op nieuw geen huisvuurwerk werd afgestoken, zelfs op gemeentelijk of stedelijk vlak bleef het nogal stil.

Tot er verandering in kwam en de grote steden voor vuurwerk gingen zorgen, de kleinere volgden en daarna begon je ook hier en daar tussen de huizen de knallen te horen.

Hier vonden we dan op nieuwjaarsdag, naast het kerkhof, de restanten van wat afgeschoten werd.

Nu hadden we, ik geloof, twee jaar geen knallen gehoord. Ik begreep pas hoe dat kwam toen ik ergens de voorbije week las dat je wel moest oppassen en je informeren of het in jouw gemeente wel kon of mocht1.

Daarin las ik dan dat het in Landen wel mag, maar je moet het aanvragen.

Zeg nu zelf, als je er toelating voor moet vragen, is het toch maar half zo plezant niet meer.


Bij gebrek aan echt

1 Het Nieuwsblad

Previous

Overwinteren

Next

Een nieuw jaar

13 Comments

 1. Hier moet je het ook aanvragen, maar ik vrees dat er weinig mensen zijn die zich daar iets van aantrekken. Het knalt hier al een hele week, ook midden in de nacht als je in je eerste slaap bent. Niet plezant!

 2. Dat zelf vuurwerk afschieten hoeft voor mij niet.
  Laat de stad/gemeente daar maar zelf voor zorgen.

  • ms

   Voor mij hoeft het niet, maar daarom moet het nog niet verboden te worden. Maar de ellende is dat je afhankelijk bent van anderen, je weet namelijk niet wie dat vuurwerk afsteekt: is het iemand die er verantwoord mee omgaat? Of gewoon de eerste de beste zatlap die er maar op los knalt?

 3. Hier knalde het al met kerst. Vanavond wordt het weer heftig. De straatlichten waren hier gisteren al gedoofd. De brievenbussen van de post zijn weer dichtgemaakt. Allemaal maatregelen om het vuurwerk en het vandalisme te voorkomen deze dagen. Niet leuk. Ik haat het. Ook de vele rotzooi die ze gewoon achterlaten.

 4. In NL knalt het al vanaf kerst of zo. Heel irritant. Ik heb niets tegen vuurwerk maar dan gewoon enkel op oudejaar. Ik word er een beetje agressief van eerlijk gezegd. In WO (België) nog geen enkel knalletje gehoord. Zalig. Lekker kneuterig…

  • ms

   Misschien moeten ze gewoon ergens veilige terreinen aanduiden waar het mag. Het is weer verkeerd afgelopen en tja, diegenen die er niets mee te maken hebben zijn wel mee slachtoffer.

 5. Vandalen maken er een zootje van, doodjammer.
  Vuurwerk mag van mij, ik weet van niet anders, maar ik blijf wel uit de buurt. Eén verkeerd gegooid rotje maakt al brokken.
  Misschien is een gemeentelijk groot vuurwerk toch verstandiger.

  • ms

   Toch een beetje controle, zodat niet zat Zjefke en dronken Dré het voor iedereen kunnen verpesten.

   Een knal of meer vind ik niet zo erg, maar dat brandgevaar. Gelukkig zijn nu die wensballons wel verboden. Je weet waar die vertrekken maar ze kunnen even goed in je dakgoot landen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén