Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vintage

In deze moderne tijden waarin oud, al wordt het dan vintage genoemd, het nieuwe nieuw is krijg je een probleem als je een lamp moet vervangen.

Voor een paar van onze staanlampen van een bepaalde stijl waren we op zoek naar een beetje passende LED-lampen. Die LED-lampen kan je nu ook in vintagestijl kopen en die zijn best mooi. We stonden wat te twijfelen en afmetingen te controleren want de LED-lamp op zich mocht niet groter zijn dan de vorm waar ze tussen moest. Logisch!

De lamp, die de welklinkende naam “Edison” had, was te hoog. Het alternatief was een grote ronde lamp, die was te breed. Het kleiner formaat van die ronde was te laag. En het gewone peerkesmodel wilden we niet.

We keken én bij Hubo én bij Brico en weet je wat? Het aanbod en de prijzen zijn er zo goed als hetzelfde.

Met de moed in de schoenen sleepten we ons naar de Gamma waar we ook tegen hetzelfde assortiment aanliepen, maar gelukkig hadden ze daar aan de achterkant van die rayon ook nog wat. Alle geluk van de wereld had Luc de moeite gedaan om zich te bukken. Ze stonden zowat ter hoogte van zijn knoeselen.

Zoveel problemen voor een passende lamp? Dat was in de vintage-tijd zo moeilijk toch niet.

Previous

Tweedehands

Next

De vogels … nog maar eens

12 Comments

 1. Er bestaan tegenwoordig zoveel modellen dat het niet simpel is de juiste lamp te kiezen.

  • ms

   Zoveel zijn er nu ook niet. Alle merken hebben dezelfde modellen in hetzelfde formaat.

   Als daar dan niet de juiste maat tussen zit, dan heb je pech.

 2. Dat klopt. Heb onlangs ook zo staan twijfelen en zoeken voor een ledlamp. Ook bij Gamma gevonden.

 3. Hoe maak je het? Met Gamma. Een mantra hier in huis. ?

  • ms

   Een mantra werd het hier niet. Zoneke had het meer voor: “Mannekes … Voader” als we nog maar het woord Gamma uitspraken.

   ?

 4. Toch nog geslaagd, gefeliciteerd. 😀
  Lastig te kiezen zolang elke winkel hetzelfde assortiment in huis heeft, iets origineels vind je alleen in speciaalzaken en die zijn ontieglijk duur.

  • ms

   Die speciaalzaken zijn schandalig duur. Voor een lamp allee. Het is maar dat de lamp zichtbaar blijft eens ze in de staanlamp zit, anders was er niet echt een probleem geweest.

 5. elsje

  Over lampen gesproken. We waren op zoek naar een zgn. daglichtlamp. De verkoper in de winkel keek ons aan of hij water zag branden. Toen we hem vermelden waarom en waarvoor we daglichtlamp zochten – een plant in een donker hoekje meer daglicht geven – raadde hij ons een LED lamp met een naam die ik meteen vergeten ben aan. Had hij niet op voorraad en wist ook niet of de lamp het gewenste effect zou geven. Tja we hebben het maar zo gelaten.

  • ms

   Dat is ook zo een typische. Ze raden zomaar wat aan in de hoop dat ze toch maar iets zouden verkopen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén