Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Er is niks nieuws onder de …

Nu we het nieuws van de dag -het laatste nieuws- ook al wel een paar dagen voor de kiezen kregen en we nu niet bepaald zitten te snakken naar meer nieuw nieuws -stel dat het nóg slechter kan- ga ik een een nieuwtje oprakelen dat al een beetje vintage wordt.

Luc en ik hebben gisteren onze tweede booster gekregen. Jawel. Een mRNA van Pfizer (nucleoside modified).

Of het nu de laatste nieuwe, die de Amerikanen wel goedkeurden, maar de Europeanen nog niet1, of de Europees goedgekeurde, of de gewone gangbare modified betreft, bij een vintage spuit in mijn vintage arm ben ik blij dat we weer wat steviger in onze anti-covid schoenen staan.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Een gat in de moedzak

Next

Als het regent

21 Comments

 1. Hier in Nederland zijn we ongeveer toe aan de derde booster. Het begrip booster wordt een beetje achterhaald zo langzamerhand. Ik ken mensen die als ze hun jaarlijkse griepprik komen halen zeggen: ‘O ja, als ik er toch ben, doe er ook maar een covidje bij.’ Of een arts die grappig wil doen: ‘Mag het ietsje meer zijn?’ Die laatste twee dingen verzin ik natuurlijk, maar iets van die sfeer begin ik wel te proeven. Gefeliciteerd overigens met jullie tweede extra prikje. Kwaad kan het niet en elke bescherming is meegenomen.

  • ms

   In totaal gezien was dit onze vierde covid vaccinatie. De twee eerste telden voor één. Daarna kwam de booster. En nu de tweede booster.

   Maar ik ben relatief zeker dat er nog een komt, met omikron bescherming;

 2. Gefeliciteerd, zodra er een nieuwe te halen is ga ik ook.

 3. Ik heb nog geen uitnodiging voor de boosterprik ontvangen. Moest ik die krijgen ga ik die ook halen.

  • ms

   Ik was verbaasd dat we er zo snel bij waren. Ze begonnen de campagne de twaalfde en ik dacht dat ze toch voorrang zouden gegeven hebben aan mensen van 80 en meer. Maar blijkbaar kregen alle 65-plussers ze in de bus.

 4. Ik heb gisteren mijn 3de booster gehad (65+ en risicopatiënt). Mijn hele arm is stijf. Dat had ik toch precies zo erg niet bij de vorige vaccinaties.
  Bij ons is de respons blijkbaar heel klein, vooral onder mensen die al 1 of meerdere malen covid hebben gehad.

  • ms

   Bij ons was het de vierde spuit, maar de tweede booster. Luc zei ook dat hij het nu iets meer voelde in zijn arm dan die eerste keer. En eigenlijk ik ook. Waar ik bij de vorige niets voelde, moet ik nu niet in mijn arm gaan nijpen. Maar waarom ik dat zou doen … 😂

   Ik weet niet hoe het zit met de respons hier. Daar hoorde/las ik nog niets over.

 5. Binnenkort zal ik ook wel een uitnodiging krijgen en dan ga ik die prik ook halen, want covid krijgen is geen pretje denk ik.

  • ms

   Luc en ik hadden een lichte versie in juli.

   Dat was minder erg dan een verkoudheid en vooral veel korter. Maar we weten natuurlijk niet welke variant we hadden.

   Volgens de mensen in het vaccinatiecentrum worden er nog behoorlijk wat mensen serieus ziek van.

   Beter voorkomen dan genezen.

 6. Hier is het wachten op de oproep voor onze derde booster.

 7. elsjeveth

  Allez we gaan het weer meemaken en beleven, COVID is een ongenode gast in onze samenleving. Hopelijk gaan we vaccinatie discussie met alle vervelende toestanden van dien niet opnieuw beleven deze winter.

  • ms

   Ach neen. Gewoon negeren en je eigen zin doen.

   Ik ben het beu om mijn leven door een beest dat ik niet zie te laten besturen noch door lui die het denken beter te weten.

   Ik gà voor die booster(s). Maar wat een ander doet zijn mijn zaken niet.

   • elsjeveth

    Die les hebben we gelukkig geleerd.

    • ms

     Ik heb dat van in den beginne zo aangevoeld, al vond ik toen wel dat we veel tijd verloren met dat welles/nietes van de raadgevers.

     Hadden ze toen éénduidig geweest, maar je kan hen ook niks kwalijk nemen, ze wisten het ook niet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén