Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een echte Banksy nog wel

Banksy1! Wie hoorde er nog niet over? Wie las er nog niet over?

Ik dus wel, al vroeg ik me nooit af wat iedereen zich blijkbaar afvraagt en vraag ik me ook niet af wat hem drijft. Waarom niet? Wel, het heeft geen nut de echte naam van een kunstenaar te kennen als je de man achter het werk niet kent.

Voor mij mag hij de geschiedenis ingaan als Banksy net als Rubens en Van Eyck met die namen bekend werden maar men er nog steeds niet uit is hoe Quinten Metsys2 juist heette.

Een beetje overal duiken er dus werken van hem op.

Nu ben ik geen fan van de man, geen anti-fan ook niet. Het was wat het was. Tot nu, nu er één van zijn kunstwerken verdwenen lijkt3. Is het verwijderd? Is het overschilderd? Of is het gewoon afgekapt en klaar voor verkoop?

Waarom interesseert dit ene werk me wél. Ik wist niet dat ik naar een kunstwerk stond te kijken, vond het grappig en heb er maar een foto van genomen. Meer nog, ik heb met de telefoon van een Italiaanse jongeman nog een foto genomen van de Italiaanse jongeman in kwestie met het kunstwerk op de achtergrond.

Kunstbarbaar die ik ben.

____________________
1 Wikipedia
2 Wikipedia
3 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/08/26/verwijderd-of-bedekt-met-laag-vernis-beroemde-brexit-muurschild/

Previous

Dat was ook snel

Next

Welzijn in de handen van …

12 Comments

 1. Leuk stukje over het fenomeen Bansky

 2. Meer dan dit bericht weet ik er niet van. Mijn barbarisme is nog groter: ik ken de naam Quinten Metsys niet eens ?

 3. Ik beken dat ik ook een kunstbarbaar ben. Veel zegt die naam me niets. Misschien was ik juist op een andere planeet.

 4. Ik ben wel een fan van Banksy, maar van die Quinten had ik nog nooit gehoord. Ik moet dus naar Antwerpen om meer van hem te zien.

 5. elsje

  Wat goed van je ! Als je niet gehinderd wordt door enige kennis van zaken levert dat een ongedwongen beeld op.
  Ik maakte kennis met het fenomeen Banksy via zijn afkeer van pretparken 🙂
  Quote:
  Dat Banksy geen fan is van Disney moge duidelijk zijn. Met dit project zette de kunstenaar de ideeën van het magische Disneyland helemaal op zijn kop. Hij creëerde een pretpark dat vooral draait om vervreemding, teleurstelling en de meest trieste beelden. Bezoekers kunnen een dag door een park lopen dat van begin tot eind door de kunstenaar is ontworpen, en duidelijk kritiek levert op de magische illusie die Disney probeert te verkopen. Unquote.

  • ms

   Ik heb het ook niet zo op pretparken. Querida en Zoneke zijn er fan van. Ze gaan minstens één keer per jaar naar Disneyland Parijs.

   Het is pas bij het lezen over Banksy dat ik leerde dat hij er een afkeer van heeft.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén