Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

A confession

Volgens Google Translate:

Definities van binge

werkwoord : indulge in an activity, especially eating, to excess.
zelfstandig naamwoord: a short period devoted to indulging in an activity to excess, especially drinking alcohol or eating.

Luc mompelde wat binnensmonds al ben ik daar, slechthorende, niet heel zeker van dat binnensmonds. Ik had hem in elk geval niet verstaan.

Blijkbaar had hij een -veelbelovende- nieuwe serie over het hoofd gezien bij het programmeren. Veelbelovend omdat Martin Freeman er in meespeelde, je weet wel -zei hij- die bij Sherlock Watson heeft gespeeld. Dat doet Luc dan ook veelal, hij legt uit wie wat heeft vertolkt, niet dat hij daarom heel het CV van een acteur gaat voorleggen, maar kom, je weet maar nooit dat ik niet zou weten wie Martin Freeman is.

Moet ik hier nu een knipoog bijzetten, opdat men niet zou denken dat ik Luc bekritiseer? Of volstaat enige mensenkennis om te weten dat ik dat een uiting van voorkomendheid vind?

Ik vergat het. Hij repte er trouwens ook met geen woord meer over … tot vorige dinsdag. Die ochtend vroeg hij: “Zin om online naar ‘A Confession’ te kijken?” Er waren namelijk al vier van de zes afleveringen gepasseerd en als we niet keken konden we de twee laatste morgen niet volgen.

We begonnen met de eerste. Ik had een “wow” gevoel. Dat is al lang geleden.

Dus namen we even pauze en bekeken de tweede aflevering, al hadden we beslist dat één per dag wel voldoende zou zijn.

Toen werden we curieus en keken naar de derde. Dat we de vierde er dan ook maar bijnamen zal niet verwonderlijk zijn, zeker?

We waren bij. Maar we stopten niet. We hebben de vijfde en de zesde ook maar bekeken, dan zijn we zaterdagavond gerust.

Waarom die uitleg over “binge” helemaal bovenaan? Ik houd niet van verengelsing en ik wil dus maar zeggen dat we die dag een kijkmarathon hebben gehouden.

Previous

Nog iets raar

Next

De tamtam wist het

22 Comments

 1. Wij hebben ook gekeken en kijken al uit naar het vervolg op zaterdag!

  • ms

   Ik vond de reeks geweldig goed. Gebaseerd op waar gebeurde feiten en blijkbaar dichtbij de realiteit gebleven, voor wat ik er via Google van terugvind.

   Er is één ding dat me verwondert, maar daar kan ik het niet over hebben, jij moet het einde nog zien.

 2. Binge-watching. 😀
  Ik wens jullie veel kijkplezier.

 3. Confession: ik ben duidelijk niet mee. Kende de reeks niet.

 4. Kijkmarathon! Waarom Engels als er een mooi Nederlands woord voor bestaat? Het is ook nog makkelijker uit te spreken voor velen.
  A Confession staat geprogrammeerd voor zaterdag.
  Heb je de afgelopen weken ook gekeken naar Hinterland op NPO?

  • ms

   We bekeken Hinterland vroeger al, maar we vonden het nogal langdradig.

   • En The Bay? Vanavond op België Een afl. 2.
    Ik hou ook van dit soort series.

    • ms

     We hebben de eerste aflevering gezien en gaan de reeks wel volgen, denk ik. Al stoort het me wel dat een politie-agente zulke kinderen heeft. Die zouden eerder een voorbeeld voor anderen moeten zijn.

     • Het is wel de realiteit denk ik dat kinderen van mensen in een beroep met een voorbeeldfunctie daar niet altijd aan voldoen. Onlangs in Nederland nog in het nieuws de zoon van de burgemeester van Amsterdam Femke Halsema: (niet geregistreerd, onklaar) pistool van pa op zak en inbraak woonboot (bouwval). En Halsema had dat in eerste instantie ook maar fijn onder het tapijt geveegd. En wellicht beoogt de serie hier juist de aandacht op te vestigen. Hoe moeilijk het is, ook voor deze mensen.
      Ik ga The Bay ook volgen, uitgesteld via de hard disc.

      • ms

       Ik weet zo niet. Stelen en drugs? Dat is criminaliteit en die dient door politiemensen aagepakt te worden. Als het je eigen kinderen zijn, wordt het belangenvermenging.

       • Marry

        We gaan het zien. Het is wel fictie he. En de serie heeft geen voorbeeldfunctie. Er komt dit jaar nog een tweede seizoen.

 5. Reeksen volgen doe ik niet meer, dat laat ik aan mijn vrouw over.

 6. elsje

  Wij keken laatst de opgenomen afleveringen van The Dying Detective…konden niet stoppen!

  • ms

   Die reeks bekeken we ook maar het laatste stuk vonden we wat lang getrokken, net of ze na het einde nog speelminuten over hadden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén