Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zwemmen

Telkens wij een zekere routine in het zwemmen inbouwen, wordt die op de kortste keren verstoord. Nu ook weer. We waren herbegonnen. We planden het 2x per week zwemmen en na de eerste week gaat het al fout.

Vandaag hadden we andere verplichtingen, we kunnen dan wel uitwijken naar een andere dag maar omwille van de uren en nog een en ander vinden we dat niet zo aanlokkelijk.

Het zij zo. We zullen morgen met de gepensioneerden moeten gaan zwemmen. En al ben ik dan wel gepensioneerd, ik houd niet van dat hokjesdenken. Bovendien wil ik zwemmen als het mij past. Maar omdat ik toch wil doorzetten zal er niets anders opzitten.

Ik bouw namelijk langzaamaan terug op wat verloren ging omdat ik niets wil forceren maar ik wil terug mijn 60+ lengtes kunnen zwemmen. 60+ betekent dat ik niet weet hoeveel ik er eigenlijk kan doen omdat ik steeds bij 60 stop(te).

Zwemmen is een solitaire sport, zie je.

Previous

Een vervolg …

Next

Gewassen

10 Comments

 1. Mijn echtgenoot draagt een speciale horloge die zijn lengtes en km telt. Hij zwemt twee keer per week. Dat is dan baantjeszwemmen voor alle leeftijden. Gisteren vertelde hij nog dat de vrouwen opvallend aanwezig zijn, vooral 70+, maar ook jonge vrouwen van min 40 (schat hij).

  • ms

   Bij ons is dat dus niet zo.

   Hier wordt het bad altijd opgesplitst voor baantjeszwemmers. Daar vind ik mezelf te traag voor aangezien daar meestal jonge mannen tegen de klok aan het zwemmen zijn.

   In het andere gedeelte heb je meer de sociale zwemmers. En dat is ook niet gemakkelijk om daar dan baantjes te gaan zwemmen. Wij gaan dus op het ogenblik dat de meeste anderen niet gaan.

   Ze zouden eigenlijk ook trage banen moeten invoeren, maar daar is het bad misschien te klein voor.

   Ik heb geen speciaal horloge (nog niet) maar het lijkt me wel handiger dan het baantjes tellen dat ik doe.

   • Het ganse zwembad is dan opgesplitst in baantjes. Ieder heeft zijn eigen baan en zwemt op eigen tempo.
    Zo’n horloge is echt handig. Anders raak je steeds de tel kwijt.

 2. Lang geleden dat ik nog eens ben gaan zwemmen. Nu het oude zwembad dat hier vlakbij was gesloten is en het nieuwe aan de andere kant van de stad ligt zal een bezoek niet vlug op mijn lijst van to do staan.

 3. Zwemmen doe ik al jaren niet meer. Ik deed het veel met de kinderen maar echt baantjes trekken was er nooit bij. Daar had ik het geduld niet voor.
  Jij mag het dubbel doen. Baan voor jezelf, baan voor mij…. 😀

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén