Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nief in de kring

Ge kunt niet geloven hoeveel nieuwe en ongelezen boeken in De Kringwinkel te vinden zijn. Sunne van de nutteloos omgekapte bomen.

En terwijl we het daar dan toch over hebben, denk ik dat de papieren boeken uit De Kringwinkel milieuvriendelijker zijn dan een e-reader, als ik de gevolgtrekking uit het artikel1 doortrek.

(Lees verder onder de foto)
____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Ontmoeting

Next

Pijnlijk weer

10 Comments

 1. Ik krijg het artikel niet helemaal te lezen maar begrijp dat de e-reader dus ook niet zo milieuvriendelijk is. Geeft niks. Een echt boek is zoveel fijner.

  • ms

   Oh jee, dat is juist ook. Sedert wij met Black Friday een abonnement aan halve prijs konden nemen kunnen wij die Plus-artikels helemaal lezen.

   Het komt er op neer dat, als je met drie mensen de krant wil lezen, je beter de papieren versie neemt i.p.v. ze te lezen op een e-reader.

 2. Groot nadeel van een e-book is dat je het niet makkelijk kunt delen terwijl een gewoon boek van hand tot hand kan gaan. Heeft te maken met rechten of zo, de verdiensten van de schrijver. Ik had een e-reader, maar ben weer overgestapt naar de normale, papieren versie, hoe onhandig ook.

  • ms

   Vroeger vond ik helemaal niks onhandig aan lezen. De laatste tijd echter vind ik lezen, op mijn buik gelegen, met mijn boek op de handdoek echt niet handig meer.

 3. Het zal me worst wezen of een e-book minder milieu-vriendelijk is. Liever lees ik op papier maar als ik graag een elektronisch zou lezen, dan deed ik het.
  Hoeveel mensen lezen er niet kranten en nieuws op Internet en dan zijn er nog de smartphoneverslaafden.

  • ms

   Precies, dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken. Vandaar dat ik het zo beu ben die opmerkingen te horen over die arme bomen die gekapt moeten worden omdat ik wil lezen.

 4. Papier kan tegenwoordig ook opnieuw gebruikt worden. Ik heb nog geen e reader maar wie weet in de toekomst ?

  • ms

   Ik heb een app op de telefoon, maar geen zin in het aankopen van dure boeken (aan het tempo dat ik lees …)

   Maar ik heb ook wel al rond gekeken voor een e-reader. Voor op reis kan die wel erg handig zijn.

 5. elsje

  Heb het geloof ik al honderden keren moeten verantwoorden tegenover e-reader fans: ik wil een boek, ik wil een krant, papier knisperen en beduimelde bladzijdes anders lees ik niet

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén