Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het kind zijn

Nu ni voor ’t één of ’t ander, maar ik denk dat het normaal is dat mensen het getrouwd zijn niet ernstig meer nemen. Als je ziet dat ze er een kinderspel van maken en kinderen laten trouwen voor Valentijn1

Zouden ze de kindjes van nu niet beter leren dat er zaken in het leven bestaan die nog niet voor hen bestemd zijn? Kinderarbeid is verboden maar trouwen niet?

Ik weet het, ik word een verzuurde ouw trees.

Anderzijds, als ze zulke ukken laten spelen dat ze trouwen, zouden ze zulke ukken ook mogen leren dat ze niet met hun voeten op de vest van iemand anders moet gaan staan. Dat overkwam me gisteren toen we op een tribune zaten en de ukken van drie rijen achter ons helemaal vooraan wilden staan en dan maar gewoon over de rugleuningen kropen en over de stoeltjes liepen. Natuurlijk zei ik er wat van, mijn tweede lens zat in mijn vestzak.

Zoals gezegd, ik weet het, ik word een verzuurde ouw trees.

Maar ik vind dat Jovanka Steele gelijk heeft als ze, met de woorden van Oscar Wilde, zegt: “ik ben niet jong genoeg om alles te weten”. Te lezen en te beluisteren2.

1 Het Laatste Nieuws
2 Radio 1 – url: https://radio1.be/ik-ben-niet-jong-genoeg-om-alles-te-weten

Previous

De ouwe getrouwe

Next

En dan nu de beurt aan …

13 Comments

  1. Al die commotie om die kindjes te laten trouwen vond ik er ook dik over. Dan ben ik maar een oude zeur. ?

  2. Beetje raar, in mijn azijnogen. ☻

    • ms

      Zoals in mijn tijd hoeft het ook niet meer, toen de nonnen voor de speeltijd ordonneerden: “de jongens met de jongens en de meisjes met de meisjes” maar dit is nu wel compleet de hele andere -even overdreven- kant.

  3. En dan is er ook nog het fenomeen dat een kind met een van de ouders trouwt tijdens een heuse ceremonie. Ook belachelijk.

  4. Ik ben ook een oude zeur als het over dat kindjes die trouwen gaat. Gaan ze die kindjes achteraf ook laten scheiden ?

  5. elsje

    Dat was aan mij voorbijgegaan. De Valentijn kindjes met elkaar laten trouwen actie. Ook deze verzuurde ouwe trees trekt haar wenkbrauwen op. Wat n nonsens. Ben van mening dat kinderen tegenwoordig maar van alles ‘moeten’ behalve gewoon lekker kind zijn.
    Maar ja wie ben ik.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén