Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Fit en fitter

Ik ben niet fit voor mijn leeftijd, ondanks dat ik meerdere keren per week tussen de acht en twaalf kilometer ga stappen. In de winter valt dat stil, ondanks alle voornemens om dat niet te doen.

Ik ben niet fit voor mijn leeftijd, ondanks dat ik -ook- meerdere keren per week- een half uur aerobic kan doen zonder buiten adem te geraken. Soms valt dat stil, omdat het me soms gaat vervelen, zo op mijn eentje en altijd dezelfde filmpjes. Misschien moet ik eens een nieuwe online mentor gaan zoeken.

Ik ben niet fit, ondanks ik tot vorig jaar zestig lengtes (25m-bad) kon zwemmen en dat genoeg vond omdat zwemmen geen sociale sport is en het me ook te lang ging duren. Ik doe daar wel langer over dan de speedboten die het bad soms onveilig maken. Ik ging een jaar niet, dankzij een kinesist/fysio die me zei niet te zwemmen met die schouder, uitleg die -volgens mij- achteraf gezien compleet fout blijkt te zijn.

Ik ben niet fit voor mijn leeftijd, want één of andere heeft een “checklist” opgesteld waaruit blijkt of je wel of niet fit genoeg bent.

Ik niet dus aangezien ik, omwille van voorgaande, volgende oefeningen niet aandurf:

 • Burpees na elkaar doen
 • Een plank kunnen volhouden voor een volledige minuut
 • Push-ups doen zonder te stoppen
 • Je vingertoppen elkaar laten raken met één hand over je schouder en één achter je rug

En weet je wat? Het kan me niet schelen. Ik zal die schouder wel terug in orde krijgen, langzaamaan, zonder bruskeren, maar dan niet met van die geforceerde oefeningen, maar met het plaatsen van het plafond van de badkamer.

Maar, alles in acht genomen, als ik dat zou kunnen, ben ik nog altijd niet fit.

Previous

Hard!

Next

Verdriet is mooi

11 Comments

 1. Wat nou checklist, ga lekker op je eigen gevoel af. Dat lijkt me realistischer.
  Ik vind dat je veel beweegt en met die schouder weet je zelf het beste tot hoever je kunt gaan.
  Laat je niet van de wijs brengen door betweters. 😉

  • ms

   Oh nee hoor, ik trek me dat niet aan. Het was ironisch bedoeld om aan te tonen hoe gek die zelfverklaarde fitheidsgoeroes zijn.

   De enige die ik niet had mogen geloven was die kinesist (fysio in NL).

 2. Je lijkt me eerder in topconditie. Laat je niks wijsmaken. Maar dat doe je ook niet…

 3. Dan ben ik driedubbel niet fit. En ik wandel bijna elke dag. 😉

  • ms

   Wandelen blijkt goed heel te zijn. Je beweegt maar er je hebt minder kans op blessures.

   Waarschijnlijk willen ze de mensen motiveren om nog meer in fitnessabonnementen te investeren en burpees te doen! Ik wist niet eens wat het was en heb het moeten opzoeken!

 4. Hahaha die checklist slaat op niks. Maar ja, alles wat er op HLN gepost wordt slaat op niks. 😉
  60 x 25m zwemmen? Maar allee, dan zijt ge superfit! Ik kan waarschijnlijk niet eens 25m zwemmen…

  • ms

   Wat mij soms stoort? De dingen die ik niet meer kan en die ik vroeger wel kon.

   Wat mij soms verwondert? De dingen die ik kan en die ik dacht niet meer te kunnen.

   Wat mij ergert? Dat dat alles mij al een paar keer op mijn streefgewicht heeft gebracht maar dat er dan één of andere nog eens antibiotica of andere vuiligheid gaat voorschrijven en dat het dan weer naar de knoppen is. Met een iets minder volume “mij” gaat alles vlotter.

 5. Sterkte!

  Beterende groet,

 6. Hoera, zei zij die, hierbij vergeleken, ronduit krakkemikkig is … 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén