Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Efkes de vermomming aanpassen

Sedert we naar Duitsland gingen, hangen mijn stoffen mondmaskers aan de haak en hield ik me bij chirurgische. Dat houdt ook in dat wij onlangs nog een pak met 50 chirurgische maskers kochten.

Nu heeft men het haast dagelijks over de FFP2 maskers. Ook in Duitsland kocht ik één FFP2 masker, dat ik liever niet wilde opzetten omdat ik vind dat het lijkt op een eendenbek die een optater heeft gekregen.

Veiligheid voor alles zou dan willen zeggen dat we onze doos met 50 chirurgische in de kast mogen zetten tot het allemaal weer wat minder ernstig wordt en we toch maar even gaan kijken hoe we op niet al te dure wijze aan de betere maskers moeten geraken.

Al blijkt het dan weer niet zo ideaal voor een man met een baard volgens viroloog Steven Van Gucht – Sciensano1. Scheren is bij deze geen optie want als Luc nog maar een stuk van zijn snorrebaard doet loop ik weer twee weken verloren en schrik ik telkens ik hem zie.

Ik weet wel dat het geen modeshow moet zijn maar iets of wat overdreven is het wel, dat koffiefiltermodel.

Voor mezelf wou ik alweer één van mijn incognito uitrustingen voor de dag halen.

En toen zei de apotheker tegen Luc dat dat niet echt noodzakelijk is voor wat wij de mondmaskers gebruiken, enkel voor contacten zoals op metro, trein, tram, bus.

En toen Luc er tóch minstens één wou, bleek dat zwarte apothekersmasker nog kleiner dan het witte dat ik in Duitsland kocht.

Maar ik ben toch content dat we het toch tenminste bij iemand met kennis van zaken navroegen.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Het mentale welzijn

Next

Wat wil lukken vs. wat ik wil

10 Comments

 1. Wij moeten vermoedelijk ook aan zo’n FFP ( 1 of 2) masker. Dat spijt me want mijn mooie stoffen mondkap in de vorm van de Amelandse vlag (geel-blauw met een maantje en schuine balken) is me, hoewel ik die monddingen haat, toch lief. Dus nu moet ik denk ik gele en blauwe viltstiften gaan kopen.

  • ms

   Het moet voorlopig dus nog niet.

   Maar wij hebben er elk eentje. Je weet maar nooit met die steeds veranderende beslissingen.

   Het gat in de markt! Mondmaskers in de vorm van de Amelandse -of andere kleuren- vlag.

 2. FFP2 heb ik al. Noodgedwongen gekocht omdat daarin een beetje meer ruimte zit voor mond, neus en adem. Ik hoop dat het hierbij blijft, ze zijn net bepaald goedkoop.

  • ms

   Neen, bij de apotheker kostte één masker 3€.

   Het mijne dat ik in Duitsland kocht kostte meer, maar ja, dat was in het parkwinkeltje. In de supermarkt lagen er ook, die waren goedkoper.

   Dus, volgende keer dat wij in Duitsland zijn breng ik er mee uit de supermarkt, of de prijzen bij ons zouden ineens sterk moeten zakken.

 3. Ik draag op school ffp2 maskers en daarbuiten de chirurgische.

 4. Hier (Duitsland) is FFP2 zo ongeveer gangbaar, in Oostenrijk zelfs verplicht. Ik heb ze in verschillende kleuren: de gewone witte, maar ook rode, licht blauwe, zwarte, donkergroene en -blauwe.

  • ms

   In Duitsland mochten de chirurgische ook. Hoe het nu zit weet ik niet. Ik ga er in elk geval bij kopen volgende keer.

 5. Voorlopig gebruiken wij hier die wegwerpmaskers van de Colruyt.

  • ms

   Ik had de stoffen maskers van Colruyt mét filter er in. Die schreef ik af omdat we toch die chirurgische kochten. Nu hebben we elk één FFP2 masker.

   We zien wel hoe het evolueert.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén