Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als ik ooit met de lotto win …

Misschien ben ik alleen, maar ik denk dat er wel meer mensen zijn die bovenstaande al eens gezegd of gedacht hebben.

Bij mij ging het er dan telkens om dat ik het Belgische stof van mijn zolen zou schudden en elders zou gaan wonen waar meer ruimte is, de huizen niet zo op elkaar gepakt staan, je nog buiten kan komen zonder iemand te ontmoeten, …

Schotland passeerde de revue, Frankrijk ook, Duitsland …

Ideaal zou zijn mocht ik ze combineren. In de zomer ergens in Schotland -we hebben het niet zo begrepen op grote hitte- om in de tussenseizoenen ergens in Duitsland te gaan zitten en in de winter het zuiden te zoeken.

Een pied-à-terre in België kon niet ontbreken, maar dat kon dan gewoon ergens een loft of een appartement, maar toch liever een chalet of bungalow zijn.

Je weet wel: dromen …

Niet omdat het gras groener is aan de andere kant van de berg, maar er zijn de dingen die me storen. Meestal menselijke dingen: ik heb een hekel aan al dat gekrakeel, ik heb een hekel aan het extremisme dat sommigen ongevraagd spuien, ik heb een hekel aan de hekel die sommigen aan de anderstaligen in dit land blijken te hebben …

Ik ben dus de Belg die Belg is, een Vlaming weliswaar en je mag niet op mijn Vlaamse tenen trappen, maar toch een Belg.

Ik ben ook de Belg die het zeker niet eens is met het idee van sommigen om de Lage Landen weer te verenigen. Al zijn er gelijkenissen, de verschillen zijn in mijn ogen te groot.

En nu … na al dit denk ik: “Als ik ooit met de lotto win, blijf ik gewoon hier”. En “hier” is dan niet waar we nu wonen maar wel in België.

En daar herbegint het. Misschien wordt het wel aan de rand van de Merodebossen … Of in de Ardennen, mocht ik daar iets vinden waar het niet toeristisch is. Of toch maar eerder in de driehoek: Brussel-Antwerpen-Gent … kwestie van overal snel naartoe te kunnen?

Je weet wel: dromen …

Schotland, Frankrijk en Duitsland zijn dan wel de vakantielocaties bij uitstek -vergeet Slovenië niet- maar dat zijn ze nu ook al.

Om verder te gaan met het beeld van gisteren: een schip heeft een veilige thuishaven nodig. Veilig ben je nooit, nergens. Maar thuis kan je wel zijn.

Previous

Politiekers verenigt U!

Next

Het inzicht

12 Comments

 1. Mooie dromen, een mooie beschouwing

 2. Als grensbewoner heb ik het gevoel dat ik in twee landen woon met inderdaad een totaal andere mentaliteit. Ik hou van beide en eet van twee walletjes. Ieder land heeft zo zijn voor- en nadelen. Mijn droomland ken ik niet… ik ben heel tevreden hier.

  • ms

   Ik heb me nooit gerealiseerd waarom ik soms die gedachte had, mogelijk was dat gewoon een reactie op iets wat me stoorde.

   Toen ik kind was had ik ook zo een reactie als mijn broer me iets flikte. Toen dacht ik: “Wacht maar tot ik groot ben”.

   Die storende dingen zullen dat wel blijven doen, maar dat zou elders ook wel zo zijn waarschijnlijk.

 3. Mooi stukje.

 4. Ik woon op een drukbebouwde plaats; maar daar ik aan het eind van een doodlopende straat woon heb ik van niemand last. Toch bijna niemand.
  Mijn vrouw droomt om later de winter door te brengen in Spanje omwille van het klimaat aldaar. Waarschijnlijk zal het ook bij dromen blijven.

  • ms

   Wij wonen in het begin van een doodlopende straat, maar die gaat over in een veldweg.

   Momenteel moeten alle straatbewoners veel en zelfs meerdere keren per dag naar de winkel blijkbaar.

 5. elsje

  Die laatste zin zegt het allemaal. Mooi…

 6. Mijn droomland…ik zou het niet weten…daarom blijf ik lekker in mijn Nederland en ga op vakantie naar andere landen. Groetjes!

  • ms

   Ik heb er dus drie waar ik best zou kunnen leven, maar uiteindelijk: waarom? Als ik er zo naartoe kan -onder normale omstandigheden natuurlijk.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén