Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De apps

In tijden van corona groeien de apps gestaag aan op mijn telefoon. De vraag is groot en de oogst rijp voor de pluk.

Sedert ik die wandel app op mijn telefoon heb ben ik verkocht. Het is veel handiger wandelen zo dan met een wandelkaart of een briefke met de knooppunten. Nog makkelijker is het natuurlijk als je bordjes kan volgen. Maar hoe dikwijls gebeurde het al niet dat er ineens op een cruciaal punt een bordje ontbreekt … De wandel app is goedgekeurd.

De app van Natuurpunt had ik al langer. Daar kon je natuurgebieden uit de buurt mee vinden als je zo eens onderweg denkt: “Zouden we hier niet efkes een wandelingetje doen?” Niet dat dat ons frequent overkomt, maar het gebeurde wel al. Na een bijwerken toont Natuurpunt app nu ook het plan en volgt je op dezelfde manier als de voornoemde wandel app.

Vorige week laadde ik ook de Knooppunten app. Zodoende is het ook met briefkes gedaan. Hoe die werkt hebben we gisteren uitgeprobeerd … ergens in Meldert. Het voordeel is dat hij ook met virtuele knooppunten werkt.

Als laatste in het rijtje, de vreemde eend in de bijt, de Switch app. Ik keek nooit naar Switch, dat doe ik nu een tweetal weken en ik steek er zo precies wat van op. Ik zie dat ik heel veel antwoorden weet maar ik ben volkomen imbeciel als het over bekend volk uit deze tijden gaat. Niet dat dàt een gemis is. Over muziekvragen of vragen waar je even naar muziek moet luisteren wil ik het niet hebben. Met mijn kaduke oren is dat pure afgang!

De Switch app dus. Ik speel die en leer bij. Hij is amusant in een verloren minuutje. Je maakt kans om te winnen, als je wint. Ik kan Luc uitdagen in een duel. Maar ik kan ook met vijf onbekende andere switchers spelen. Wat vind ik dààr nu het plezantste aan? Het feit dat ze lekker onbekend zijn. Geen drama als je verliest. Oh zo!

Previous

Als we commissekes doen

Next

Voilà sé!

11 Comments

 1. Die app bekijk ik eens want wij missen zo’n app wel. Ook voor het fietsen vonden we nog geen goede app met knooppunten.

  • ms

   Er is een app voor België. In Nederland is er ene van de ANWB.

   En voor fietsers bestaat er ook ene, maar dat weet ik niet voor Nederland.

   • Er is route.nl, maar die krijgen we niet aan de praat. Ik probeer eens via anwb. Dank voor de tip.

    • ms

     Ik heb de Nederlandse niet geladen. Als ik ooit nog naar Nederland mag/kan, kan ik dat alsnog doen. Dus ik weet niet of die goed is.

     De Vlaamse is in elk geval goedgekeurd, in die mate dat ik gisteravond onmiddellijk de betaalde versie genomen heb. Dat is een jaarabonnement met meer mogelijkheden.

 2. Handig dat ze er zijn. In de tijd dat wij nog fietsten had ik geen smart, alleen een gsm en verschillende papieren hulpen. We zochten ons scheel door slechte bewegwijzering zoals schuingeplaatste naambordjes bij fiets- en wandelpaden in onbekende gebied.

  • ms

   Het probleem van de verdwenen bordjes is hiermee ook opgelost. En je moet zelfs niet echt opletten, want de knooppunten worden aangekondigd en als je van je pad afwijkt krijg je ook een verwittiging.

 3. Die app’s zijn een hele verbetering. Handig om mee te werken. Met zo’n oude map zie ik me niet meer sukkelen.

  • ms

   Je ziet niet veel van de omgeving als je telkens op die kaart moet kijken waar je naartoe moet.

   De telefoon zit in mijn zak en vertelt me gewoon naar welk nummer ik moet.

 4. elsje

  Die kende ik nog niet. Zo te lezen het proberen waard.

 5. Ik speel geen spelletjes op mn telefoon maar die natuurpunt app ga ik eens bekijken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén