Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Op snuistertocht

Je kan nogal wat beleven als je beslist om je (schoon)zus in het revalidatiecentrum te gaan bezoeken. Wij dan toch!

Omdat het niet zo dichtbij is, besloten we woensdag voor de middag te vertrekken en onderweg de Kringwinkels op ons traject aan te doen. Dat deden we.

Met Lucs zus gaat het de goede richting uit, ze mag in het weekend naar huis “om te proberen”. Gaat dàt goed, dan kan ze volgende week woensdag definitief naar huis mits alle hulpvoorziening kan geregeld worden.

Omdat we toch zo lang onderweg waren geweest, hadden we geen zin in koken en stapten we maar in een Colruyt binnen en namen een pak frieten mee en iets voor erbij. We bakken niet meer in frietvet, maar in de oven, wat Luc deed verzuchten: “met zo een airfryer zou het toch gemakkelijker gaan”.

En daar had hij het eerder ook al over gehad, maar was het uiteindelijk weer vergeten, omdat we door zijn galaffaire zo weinig friet eten en zeker dat “voor erbij” nogal mijden. Waarop de dame in de Colruyt ons vertelde dat zij een goedkope had, van bij de Axion en die deed het blijbkaar uitstekend!

Gisteren gingen we dan echt boodschappen doen in de Colruyt, maar we gingen naar die van Sint-Truiden zodat we ook daar in de Kringwinkel binnen konden springen en Luc opperde om even de Axion aan te doen, waar we door- en buiten liepen. De Gamma lag ook nog op ons pad en toen wou hij ook nog naar de Lidl onder Stayen. Maar daar is ook nog een Axion en terwijl de daar waren …

De buit van twee dagen:

 • een albasten tafellamp;
 • een mooie uitgave van Don Quichote de la Mancha;
 • een fotohouder;
 • een pocket van Jonathan Kellerman;
 • het laatste, in het Nederlands, van Harlan Coben;
 • een bijzettafel;
 • een airfryer.

De commissekes van de Colruyt en de Gamma gaan we niet vermelden, dat is niet snuisteren.

En een airfryer in de Axion kopen -die onze favoriete winkel niet is en waar we dus normaal niet komen- zoiets hadden we ooit nog zo gedaan, indertijd met het broodoventje: goedkoop iets kopen om te kijken of het ons zint en dan achteraf voor de betere gaan. Al moet ik eerlijk zeggen dat het Lidl broodoventje beter was dan die welke we nu nog hebben van het goed gekende merk.

Previous

Smile????

Next

Tête-à-tête

10 Comments

 1. De buit van twee dagen is de moeite.
  ik heb even die airfryer moeten googlen.
  Ziet er wel handig uit.

  • ms

   Het gaat in onze (hetelucht)oven ook, maar het is handiger als dat niet moet, zeker niet als je iets erbij wil klaar maken.

 2. Ik heb al meer dan vijf jaar een airfryer van Philips. Hij wordt hier wekelijks gebruikt voor de frietjes, nog steeds naar grote tevredenheid. Persoonlijk zou ik niet kiezen voor de namaak want ik las in een vergelijkende studie dat die vaak niet voldoen.

  • ms

   Luc heeft zich een hele poos geleden -dat kan al meer dan een jaar geleden zijn, een hele poos bezig gehouden met vergelijkingen en recensies en hij vond steeds tegenstrijdige berichten. Af en toe begon hij er nog eens over, ging weer vergelijken maar vond geen bevredigend antwoord.

   En toen kwam die gal en was er helemaal geen sprake van frituren. Tot nu die vrouw zei dat die echt wel goed zijn.

   Dat broodoventje van Lidl waar ik het over had, dat was inderdaad beter dan die van Domo die we nu hebben, al bakken we enkel nog in uitzonderlijke gevallen, nu we terug een goeie bakker hebben.

   • Er zullen vast nog goede merken zijn, maar ik ben zo tevreden van deze…

    • ms

     Je had een goeie recensie moeten schrijven. Dan had Luc misschien die Philips overwogen.

     Stel dat we ons zo een duur toestel aanschaffen en het voldoet niet, dat zou ik nogal zunne vinden.

     ?

 3. Zij

  Sinds ik mij een airfryer gekocht heb, gaat hij niet meer van het aanrecht. Ik gebruik hem echt voor heel wat dingen. Voorgebakken kaiserbroodjes op 4 minuutjes, hamburgers bakken, gratin, cake, .. gewoon teveel om op te noemen.

 4. elsjeveth

  Een veelbelovende buit! Het boek van Harlan Coban

  Bij ons is sinds kerst de Philips Airfryer een welkome aanvulling op ons keukengerief. Kerstcadeau van de kinderen. Ze weten wat n moeder nodig heeft :-).
  Frietjes, kippenpootjes, cashewnoten, garnalen alles komt er even smakelijk uit. Met de bijgeleverde grill-plaat als extra, grill ik nu ook aubergines, courgettes, paprika in de fryer. Aangezien de keuken is uitgerust met een extra breed SMEG fornuis en dito oven
  Probleem opgelost door de Airfryer.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén