Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Alles uitgesteld

Uit is’t! Geloof het maar. Het is uit! Gedaan! Fini!

Ik boek niets meer, schrijf nergens meer in, ga enkel nog naar iets waar ik kan zeggen: “morgen”.

Hebben we alles al uitgesteld, overlegden we om de week Center Parcs van de Eifel om te boeken naar het binnenland, …

Hadden we ons toch nog ingeschreven om een uurtje een rondleiding mee te maken … gisteren.

Gaan ze toch eergisteren die maatregelen verstrengen, ga ik mezelf voorhouden dat het toch zo erg niet is, dat het toch buiten te doen is, dat we toch nog wel iets mogen hebben …

Maar ik had er verdorie nachtmerries van stress van. Niet alleen daarvan. Er spelen nog andere -persoonlijker zware en minder zware- factoren mee.

Komt daar ook nog Witse zich ’s nachts mee bemoeien. Ah ja, op die flut-televisie is ook niks meer te zien, zodat we tijdelijk naar Witse en Blokken kijken. Nachtmerries van Blokken heb ik niet. Meer dan de blokkendoos die omvalt zou dat waarschijnlijk toch niet opleveren.

De Giro kunnen we enkel op Eurosport bekijken en op zaterdag en zondag op Eurosport 2 en die laatste zit niet in ons “pack”, maar daar heb ik dan geen nachtmerries van, gelukkig maar.

Word ik de nacht van vrijdag op zaterdag toch wakker zeker met het besef dat ik me allemaal maar zever voorhoud met mijn: dat het toch zo erg niet is, dat het toch buiten te doen is, dat we toch nog wel iets mogen hebben …

Dat het te belachelijk voor woorden is dat wij ons aan onze bubbel van twee houden en dan ineens omwille van een inschrijving gaan rondhossen met een groep onbekenden.

’t Was nacht, ’t was nacht, ’t was midden in de nacht, toen ik tegen Luc zei: “Al wat ge wilt, maar ik ga morgen niet mee”.

Luc heeft zaterdagmorgen een mail gestuurd om het te melden. En ik dacht:

Sjaans! Toch nog op tijd het licht gezien.

Dus wat dan ook, hoe interessant dan ook, hoe schoon en verlokkelijk … wij schrijven niet meer in.

Het is een valstrik, want hoe meer activiteiten we ons ontzeggen, hoe meer activiteit ik ’s nachts te verwerken krijg.

Gezaag? Maar neen! Gewoon de zaken wat bijgesteld en ons gefocust op echt plezante dingen, zoals gaan wandelen met twee, op een herfstdag dat het een keer niet regent.

Previous

Daten we … up?

Next

Excuseer?

10 Comments

 1. Het zijn onzekere tijden. Met het verstrengen van de maatregelen wordt het niet beter voor de mensen.

  • ms

   Jawel. Het zou er wel beter op moeten worden voor de mensen door de verstrengde maatregelen.

   Zij die niet horen willen worden aan banden gelegd en dat hadden ze al veel eerder mogen/kunnen/moeten doen, want die hebben er dan van de zomer toch maar een goei lap op gegeven, hebben van de vakantie geprofiteerd, zijn hun boekje te buiten gegaan en omzeilen nog steeds de voorschriften. Met alle gevolgen van dien.

   Alleen worden zij die zich netjes aan de richtlijnen hielden mee gestraft voor diegenen die niet wilden horen, want daardoor duurt het hele circus langer.

   Ik heb niks tégen de maatregelen, ik heb iets tegen hen die ze niet volgen. Dat zijn gewoon egoïsten.

   En nu mag de hele blogwereld mij op mijn kop zitten, maar dat is nu eens mijn ongezouten mening.

   Voor ons, de idioten braven verandert er wezenlijks niks, alleen kunnen wij niets meer spontaan doen, zoals hierboven beschreven.

 2. Het is ontzettend jammer, maar zo voel ik het ook aan.

  • ms

   Het is jammer, maar daar kan niemand wat aan doen.

   Wij hadden ook gewoon kunnen gaan, maar afstand houden in een groep is ook niet vanzelfsprekend en zeker niet als je wil horen wat er gezegd wordt en je niet goed hoort.

   Uiteindelijk beleefde ik geen plezier meer aan het vooruitzicht omdat ik er me zorgen ging over maken.

 3. Neenee, ik zit je niet op je kop, ik snap je.
  Het zijn niet alleen vakantiegangers, ook beterweters die kwaad doen.
  Van de week zat iemand nog de studenten te verontschuldigen: begrijp ze want die worden niet erg ziek, maar hij vergat dat ze wel anderen kunnen aansteken.
  Enzovoorts.
  We hebben kaartjes voor een museumbezoek annex muziekvoorstelling, gepland op medio december. Ik hoop dat dàt nog doorgaat want ik kom al maanden nergens meer.

  • ms

   Voilà.

   Je komt al maanden nergens meer, maar zij die met een ander niet inzitten hebben nog niets ingeboet. En daar stoor ik me aan.

   Ik hoor niet goed genoeg om nog veel uitstappen te doen of naar een muziekvoorstelling te gaan, maar er zijn de dingen ik wél wil en net omdat we zo bij de regels leven.

   Bij die Center Parcs zouden we sowieso alleen in een huisje zitten, zouden we enkel en alleen gaan wandelen, het zwemmen zouden we dan al laten vallen. We kunnen ook zeggen: “we doen niemand kwaad” en “het kan geen kwaad”.

   Gisteren zouden we een historische site bezoeken waar je weinig over hoort. Het kon maar ik wou er wel plezier aan beleven en me niet lopen ergeren omdat ik niet verstond wat er gezegd wordt, want dan sta je uiteindelijk maar wat in een open vlakte wat in de wind te verwaaien en natte voeten te krijgen.

   En dan lees ik ergens dat er niet naar jongeren geluisterd wordt want zij zijn het grootste slachtoffer.

   Vannacht weer een feestje stilgelegd in Brussel. Ze hadden meerdere hotelkamers afgehuurd en dachten dat dat niet zou opvallen.

   Hopelijk kan je museumbezoek annex muziekvoorstelling toch doorgaan. Tegen dan is het hopelijk weer wat beter onder controle.

   Op Center Parcs hoop ik niet meer, wel nog op een vakantie(tje) ergens in het binnenland dit jaar.

 4. Achteraf denk ik: een poosje strenge lockdown is misschien leerzamer.
  Ik kom nog wel hier en daar op bezoek maar echt uitgaan voor een trip of stadsbezoek mis ik wel een beetje.

  • ms

   Ik ga nergens op bezoek en hier komt niemand op bezoek. Ik vertrouw niet op anderen dus moet ik op mezelf vertrouwen.

   Zoneke en Querida zagen we wel, 2½ keer (één keer bij hen, één keer bij ons en een keer Zoneke alleen).

   Stadsbezoeken deed ik sowieso al niet, alleen maar héél af en toe.

   Wandelen is het enige wat overblijft en bij een totale lockdown … Bij die eerste zijn ze allemaal massaal naar hier afgezakt.

 5. elsje

  Zeker zal ik je niet op de kop zitten. Ieder recht op zijn mening. Maar iemand laten uitmaken dat ik mijn kinderen wekenlang niet mag zien en dan zelf gezellig bruiloft vieren en schoonmoeder omhelzen dat gaat mij toch echt te ver. Sorry zeggen schijnt voldoende te zijn. Massa demonstraties toestaan op de Dam…heel ongeloofwaardig allemaal. Om van enge mensen als Robin Fransman nog maar te zwijgen. Die vindt dat zestigplussers dienen te worden gescheiden van de ”gezonde” jongere mensen. Volgens hem zou dat enorm helpen bij het bezweren van de Corona crisis…
  Ik gebruik mijn gezond verstand en dat hadden meer mensen moeten doen. Nu zitten wij met de shit van extra maatregelen.

 6. ms

  Dat is precies wat ik bedoel, het zijn de schuinmarsjeerders en de uitspattingen die het gehele aanbevelingenstroom in een slecht daglicht stellen.

  Er is sprake van een nieuwe lockdown en waar hebben ze het over? Het winkelen. Maar bij het winkelen rekenen ze dan wél het boodschappen doen.

  En dan is het precies dat enige dat ze lijken te viseren, want scholen mogen niet dicht, grote evenementen gaan door mits in acht name bla bla bla …

  We zagen mijn zoon wel, al heeft die een -op zich coronarisico- job. De kleindochters zagen we niet. We dachten er aan eens af te spreken ergens in Leuven, maar nu …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén